Ψυχρή εισβολή σε δύο κύματα θα βιώσει η χώρα μας, με το πρώτο κύμα κρύου, καταιγίδων και χιονιού να αναμένεται τις επόμενες ώρες, ενώ το δεύτερο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας την Παρασκευή σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην κεντρική και ανατολική χώρα. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα φτάσουν τους 11 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και τους 14-16 σε νότια και κεντρική στο μέγιστο επίπεδο τους, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα προσεγγίσουν τα 8-9 μποφόρ.

Τοπικές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν, και αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Προς το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και προς την γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό και Κιθαιρώνα. Δυνατοί βοριάδες θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι και ύστερα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στην γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά να υποχωρούν. Βοριάδες θα σημειωθούν με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα από την Παρασκευή - Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα νέο πολικό κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή (12/1) και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή. Το κύμα θα φέρει όχι μόνο περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βοριάδες και χιόνια να σημειώνονται σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και τα ανατολικά. Υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο (13/1) και την Κυριακή (14/1) να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN, δεν αποκλείεται να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

ethnos.gr