Βαθμολογία

Ο Μουνάφο στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών

Ο Χουάν Μουνάφο, όταν αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Super League, τον Αύγουστο του 2009, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν ένα από τα σημαντικά κομμάτια της ιστορίας του. Ο Αργεντινός μέσος είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Ανέστη Αργυρίου στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 2-0 στις 30 Αυγούστου 2009 και κάτι περισσότερο από 14 χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο έκανε την 317η συμμετοχή του στη Super League.

Αυτή η παρουσία τον οδήγησε στο να βρίσκεται πλέον μόνος στην 5η θέση των κορυφαίων ξένων σε συμμετοχές της Α’ Εθνική/Super League και άφησε πίσω του τον Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του στην κατηγορία με 316 ματς.

Το επόμενο ορόσημο για τον Χουάν Μουνάφο είναι οι 332 συμμετοχές του Ματίας Ιγκλέσιας που βρίσκεται στην 4η θέση της σχετικής κατάταξης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα με 390 συμμετοχές, ακολουθεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 375 και ο Τόνι Σαβέβφσκι με 357.

Ο Μουνάφο έχει γράψει αυτές τις συμμετοχές με τα χρώματα του Πανθρακικού (32), του Αστέρα Τρίπολης (235) και του Πλατανιά (50). Σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει σκοράρει 13 φορές, ενώ έχει 26 παρουσίες στη Γ’ Εθνική και 25 στη Β’ Εθνική. Συνολικά μετρά 422 επίσημα παιχνίδια στα ελληνικά γήπεδα σε όλες τις κατηγορίες και όλες τις διοργανώσεις με 14 γκολ.

Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης σε συμμετοχές στη Super League με τον Ματίας Ιγκλέσιας να είναι ο δεύτερος (189) τον Χερόνιμο Μπαράλες τρίτο (172), το Νίκο Παπαδόπουλο τέταρτο (130) και τον Αντρές Σίτο πέμπτο (125).

ΠΗΓΗ