Βαθμολογία

Ο Παύλος Δερμιτζάκης για το ματς ΠΟΤ Ηρακλής-ΑΕΛ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης, μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΠΟΤ Ηρακλή.

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, γιατί όλα τα παιδιά προσπαθήσαν, αγωνίσθηκαν χωρίς σκοπιμότητα, ο καθένας ξεχωριστά για να πετύχει τη νίκη για την ομάδα τους. Έγινε μια καλή προσπάθεια από όλους σ' ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, αλλά θεωρώ ότι αυτοί που παρακολουθήσαν είτε από την τηλεόραση, είτε ζωντανά εδώ πέρα μείναν ευχαριστημένοι από το πάθος τη δύναμη, τη διάθεση που είχαν οι ομάδες, τις ευκαιρίες που δημιουργήσαν, τα γκολ τα οποία μπήκαν. Σίγουρα εδώ δεν ήρθαμε να πάρουμε ένα βαθμό, ήρθαμε για να κερδίσουμε, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, γιατί ήταν ένα παιχνίδι όπως το λέω συχνά, ειδικών συνθηκών, γιατί ο Ηρακλής είχε ένα 24ωρο περισσότερο ξεκούραση από εμάς και το 24ωρο αυτό στο ποδόσφαιρο σε μικρό χρονικό διάστημα μετράει πάρα πολύ. Κάναν κατάθεση ψυχής τα παιδιά και πραγματικά είχαν μια εικόνα πάρα πολύ καλή. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος, μέχρι το 90 θα έλεγα τακτικά προσπαθούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Στις καθυστερήσεις ότι δεν μπορείς να κερδίσεις προσπαθείς να μη το χάσεις και τουλάχιστον πήραμε ένα βαθμό, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής θα μετρήσουν». 

Θα πάει έτσι μέχρι τέλους το πρωτάθλημα:
«Αλήθεια είναι αυτό, υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που δείχνουν και αγωνιστικά και από πλευράς μετάλλου ότι θα είναι στα Play off. Οι διαφορές έτσι και αλλιώς δεν είναι μεγάλες. Δεν αφήνουν οι ίδιες οι ομάδες να είναι πάρα πού μεγάλες, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και βλέπετε καλή ώρα ένα παιχνίδι σαν το σημερινό και πιστεύω στα Play off θα γίνει μια μάχη, όπου όλοι θα ζητήσουν και θα πετύχουν το μάξιμουμ του στόχου τον όποιο έχουν βάλει. Εύχομαι μέσα από αυτή τη μάχη εμείς να δικαιωθούμε γιατί είμαστε μια ομάδα η οποία το αξίζει».
 
Πόσο λείπουν ομάδες όπως η ΑΕΛ και ο Ηρακλής από την Superleague: 
«Εντάξει είπα ότι έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί δεν είναι μόνο η αγωνιστικότητα, είναι και οι φανέλες. Όταν βλέπεις την φανέλα της ΑΕΛ και του Ηρακλή να αγωνίζονται, σίγουρα σου έρχεται ένα δέος και πας σε αναμνήσεις του παρελθόντος. Είναι ομάδες οι οποίες λείπουν από την Super League γιατί είναι ομάδες που έχουν δημιουργήσει τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και καλό είναι να είναι ζωντανές και συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να είναι αυτές οι ομάδες ζωντανές και φυσικά στον κόσμο, ο οποίος είναι αυτός που κάνει το καντηλάκι να καίει και όσο καίει το καντηλάκι να είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδες αυτές κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν».
 
Ο Σουλούκος πιάνει το πέναλτι και ένα λεπτό μετά από δικό του λάθος η ΑΕΛ δέχεται το γκολ:
«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Σουλούκος είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Είναι ένας τερματοφύλακας που θα απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας και όχι μόνο, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά. Είμαι τυχερός, γιατί έχουμε πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες που συνδυάζουν εμπειρία, αλλά και νεαρούς σε ηλικία και φιλόδοξους και με κάνει να αισθάνομαι σίγουρος για κάποια πράγματα, αλλά στο ποδόσφαιρο ναι η μπάλα είναι στρόγγυλη, είναι παιχνίδι λαθών. Αυτός που είναι πιο τυχερός, το πιέζει και θα πάρει ένα ματς. Εκεί που αποκρούσαμε το πέναλτι στην επόμενη φάση έγινε το γκολ. Εντάξει δεν θα πω ήταν λάθος, ήταν βρεγμένο το γήπεδο, δεν είναι εύκολο να συγκρατήσεις τη μπάλα. Εγώ περισσότερο θα πω γιατί δεν ήμασταν εμείς να πάρουμε το ριμπάουντ, παρά το λάθος του τερματοφύλακα».
 
ΦΩΤΟ: Κώστας Τσομάκος