Βαθμολογία

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σαρωτικός κόντρα στον Ντίεζ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) του Στίβεν Ντίεζ και η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στον Καναδά για την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup. 

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την απρόσμενη ήττα με 2-1 χθες από τη Χιλή, με αποτέλεσμα να θέλει τη νίκη κόντρα στον Καναδά και όσο πιο «καθαρή» γίνεται για να μην μπλέξει στις ισοβαθμίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανική αρχή κόντρα στον αδύναμο Στίβεν Ντίεζ (Νο314 στον κόσμο), καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε από την αρχή κάθε σετ τις προθέσεις του, ξεκινώντας με break και στα δύο, φτάνοντας στην επικράτηση χωρίς να δυσκολευτεί.

Σειρά παίρνει η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στη Λέιλα Φερνάντες (No34), σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, που θα κρίνει ενδεχομένως την πρόκριση της Ελλάδας στα πρoημιτελικά.

Κι αυτό θα γίνει αν η Ελληνίδα τενίστρια επικρατήσει της Καναδής, μιας και ακόμα και με ήττα 2-0 στο διπλό που θα ακολουθήσει, το ποσοστό των κερδισμένων σετ θα είναι καλύτερο από Καναδά, Χιλή και Γερμανία, που διεκδικούν επίσης τη θέση.

ΠΗΓΗ