Βαθμολογία

Στα προημιτελικά η Ελλάδα με θρίαμβο της Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε εκπληκτικά κόντρα στην Καναδή  Λέιλα Φερνάντες, επικράτησε δύσκολα με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και έδωσε στην Ελλάδα την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup, μετά τη νίκη που πέτυχε νωρίτερα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του United Cup, το οποίο διεξάγεται στην Αυστραλία και αποτελεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του 2024.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) ολοκλήρωσε αυτό που είχε αρχίσει νωρίτερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς μετά από μία σπουδαία μάχη επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 6-3) της Λέιλα Φερνάντες (Νο34 στον κόσμο), η ελληνική ομάδα έκανε το 2-0 στις νίκες κόντρα στον Καναδά και πήρε την 1η θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση στους «8» του τουρνουά.

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό και διήρκησε 85 λεπτά, με την κορυφαία ελληνίδα τενίστρια να επανέρχεται μετά το 0-2 στο ξεκίνημα, να σβήνει τέσσερα set point της αντιπάλου της στο 4-5 και να το κατακτά τελικά στο tie break.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, όταν η δραστήρια Καναδή προηγήθηκε με 1-3. Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Μαρία Σάκκαρη πάτησε... γκάζι και κατακτώντας 5 σερί games, έφτασε στη νίκη και χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση.

Πλέον, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στα προημιτελικά του United Cup, το πρωί της Παρασκευής (5/1, 08:30).

ΠΗΓΗ