Νεκρά είναι τα πέντε μέλη του αεροπλάνου της ακτοφυλακής με το οποίο συγκρούστηκε το αεροσκάφος της Japan Airlines κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, τα πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου της ακτοφυλακής εντοπίστηκαν νεκρά.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους της αποχώρησε σώος. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως και οι 379 επιβαίνοντες -367 επιβάτες και 12 μέλη του προσωπικού- του αεροσκάφους της Japan Airlines είχαν καταφέρει να εκκενώσουν με ασφάλεια το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Ετοιμαζόταν να πετάξει για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK ότι το αεροσκάφος που συγκρούστηκε με την πτήση της Japan Airlines ετοιμαζόταν να πετάξει στη Νιιγκάτα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Υπενθυμίζεται ότι η δυτική ακτογραμμή της Ιαπωνίας επλήγη χθες από ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 48 άνθρωποι. Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν.

iefimerida.gr