Βαθμολογία

Πρόκριση για τον Π.Ο.Ε. απέναντι στον μαχητικό Δαμασιακό

Ο ΠΟ Ελασσόνας κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ μέσα από την δύσκολη έδρα του Δαμασιακού με τελικό σκορ 1-3.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το παιχνίδι έγινε παρουσία τουλάχιστον 150 φιλάθλων με καλό καιρό, ιδανικό για ποδόσφαιρο.

Σίγουρα αντάμειψε το κοινό, η εξέλιξη του ματς, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και το 74’ όπου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και το 1-3 και εκεί ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, αφού πολύ νωρίς στο 6’ προηγήθηκε ο ΠΟ Ελασσόνας, στο 24’ όμως ο Δαμασιακός έκανε το 1-1 όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το προβάδισμα που πήρε ο ΠΟ Ελασσόνας με πέναλτι στο 48’ εκεί όπου πίεζε ασφυκτικά ο Δαμασιακός και στο 74’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν και το τελικό 1-3 σε ένα ματς δυνατό ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες.

Στο αγωνιστικό οι φιλοξενούμενοι που διαθέτουν και τον βασικό περσινό κορμό από την Γ’ Εθνική, μπήκαν καλύτερα στο ματς, έτσι στο 6’ ωραία πάσα από τον χώρο του κέντρου από τον Ζιαγκλιαβό για τον Τζον Ρολντάν που με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα εκ νέου χαμένη ευκαιρία για τον ΠΟ Ελασσόνας, όταν ο Ρολντάν τροφοδότησε τον Καραγκούνη που προ της εστίας τον σταμάτησε αμυντικός σε κόρνερ.

Καλή ευκαιρία για τον Δαμασιακό που ανέβαζε στροφές στο 15’ όταν ωραία ο Δεληχάς έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Τσάτσο, που πήρε την κεφαλιά αλλά κατέληξε άουτ.

Στο 24’ ύστερα από το φάουλ του Λέανδρου Τσατσελάρι, ο αρχηγός Μανώλης Οικονόμου με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Δύο λεπτά μετά ωραία σουτ του Λεωνίδα Καραγκούνη, έδιωξε με αυτοθυσία ο Στέλιος Τσιάλτας σε κόρνερ.

Στο 30’ και πάλι ο Στέλιος Τσιάλτας έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια, το καλό σουτ του Μουλτσιά από κοντά και στην εκπνοή στο 45’ το σουτ του πολύ δραστήριου Ρολντάν, έδιωξε με εξαιρετική επέμβαση ο Τσιάλτας!

Στο 48’ μόνος προωθημένος μέσα στην περιοχή ο Ρολντάν δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Φουρτούνα, ο επιθετικός του ΠΟ Ελασσόνας βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή του αγώνα να καταλογίζει πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης το αξιοποίησε για το 1-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δαμασιακός θα μπορούσε και πάλι να βρει την ισοπαλία, όταν ο Τσατσελάρι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Μεγάλη απώλεια για τον Δαμασιακό, η αναγκαστική αλλαγή στο 54’ του έμπειρου Μανώλη Οικονόμου που τραυματίστηκε.

Οι φιλοξενούμενοι στο 74’ ξέφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρολντάν έκανε την ενέργεια, στη συνέχεια πήρε ο Μουλτσιάς και ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Αδάμος Κουκούλης, αφού με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Ο Δαμασιακός κοίταξε στα μάτια τον ΠΟ Ελασσόνας και αγωνίστηκε για τη φανέλα του μέχρι το τελευταίος σφύριγμα. Από την άλλη ομάδα της Ελασσόνας θέλει όπως και κάθε χρόνο να φτάνει μέχρι τον τελικό του θεσμού.

Δαμασιακός (Νίκος Φακίτσας): Τσιάλτας Σ., Μουσιάρης Θ., Καρακάνος, Οικονόμου (54’ λ.τρ. Τέγος), Φουρτούνας (85’ λ.τρ. Σάρα), Μουσιάρης Δ., Τσάτσος, Λέτσιος (75’ λ.τρ. Κοτρούτσος), Λούτσος, Τσατσελάρι, Δεληχάς.

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας, Κωνσταντινίδης Λαγός, Κρϊεζής, Κουκούλης (88’ Τσόγκας), Γκαμπέτας, Ζιαγκλιαβός, Ρολντάν (83’ Μπανούσης), Καραγκούνης, Μουλτσιάς.

Διαιτητική τριπλέτα: Ακρίβος, Δίχρης, Σκριάπας.