Βαθμολογία

Δια χειρός Παπαγιάννη η πρόκριση του Σμόλικα

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι, διεξήχθη το Σάββατο (30/12) στο γήπεδο της Νεάπολης Α’ ανάμεσα στον γηπεδούχο Σμόλικα και τον Φαλανιακό.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια), όπου ο τερματοφύλακας του Σμόλικα Παπαγιάννης απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι του Φαλανιακού και έστειλε τη ομάδα του στην επόμενη φάση (5-3 στα πέναλτι).

">http://

Ο Σμόλικας παρουσιάστηκε περισσότερο απειλητικός, δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές, όμως απέναντί του βρήκε έναν εξαιρετικό Κωνσταντίνου που κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να στείλει την ομάδα του στα πέναλτι.

Οι νικητές είχαν καλό ρυθμό στο ματς, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ σε αρκετά σημεία του ματς, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Από την άλλη ο Φαλανιακός έπαιξε δυνατά και όσο περνούσε η ώρα έκλεισε καλά την άμυνά του και έτσι οδήγησε το ματς στα πέναλτι και έφτασε και αυτός κοντά στον στόχο του.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μία φάση στο 19’ όταν ο Νερπιέτρι βρέθηκε σε καλό σημείο, σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν αρκετές. Στο 49’ πάλι ο Νερπιέτρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως η απομάκρυνση της μπάλας από τον Κωνσταντίνου ήταν σωτήρια.

Δύο λεπτά μετά ο Γκιόνα έδωσε ωραία πάσα μέσα στην περιοχή για τον Κακαβίτση, ο τελευταίο σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 68’ σουτ για τον Σμόλικα με τον Νερπιέτρι, δεν βρήκε δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στο 72’ ο Χατζούλης έκανε το σουτ από καλή θέση, για μία ακόμη φορά ο Κωνσταντίνου ήταν εκεί.

Ένα λεπτό μετά σέντρα του Κακαβίτση, ο Γκαλμπογκίνης έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 90’ ο Αλατάς μέσα στην περιοχή για τον Σμόλικα και από πλάγια έκανε το σουτ, έδιωξε ο Κωνσταντίνου.

Τα πέναλτι

Για τον Σμόλικα σκόραραν οι: Κακαβίτσης, Χατζούλης, Γκιόνα, Γούτος, Νερπιέτρι.

Για τον Φαλανιακό σκόραραν οι: Αντωνόπουλος, Πανταζής, Πάνου, ενώ απέκρουσε ο Παπαγιάννης το τέταρτο πέναλτι του Φαλανιακού που το εκτέλεσε ο Γκανάτσας.

Σμόλικας (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Χριστακέας, Πόνηρος (65’ Γούτος), Πολύζος, Αλατάς, Τάφα, Χατζούλης, Γκαλμπογκίνης, Γκιόνα, Νερπιέτρι, Κακαβίτσης.

Φαλανιακός (Τάκης Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης, Πάνου, Σούλης, Πανταζής, Μπαλαής, Αλατάς (83’ Μάρκου), Χριστοδουλόπουλος (61’ Σκόμπας), Αντωνόπουλος, Ντανίκας (61’ Χοτάι), Χριστοδούλου.

Διαιτητική τριπλέτα: Δημεράς, Νάκας, Μπλιώνας.