Βαθμολογία

Πέθανε η Χαριτίνη Καρόλου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε η Χαριτίνη Καρόλου, μία από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Την θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Instagram ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο …η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτινη μου…θα σε θυμαμαι πάντα με αγάπη για το νιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναρτώντας ένα καρουζέλ με φωτογραφίες της.

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’40 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Το 1980 η Χαριτίνη Καρόλου συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια η Χαριτίνη Καρόλου ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

ΠΗΓΗ