Βαθμολογία

H FIFA απειλεί με αποκλεισμό την Εθνική Βραζιλίας!

Μπελάδες για την Βραζιλία σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, καθώς η FIFA απειλεί με αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση, λόγω παραβίασης του αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο.

Η Βραζιλία θεωρείται και είναι μία απ’ τις ποδοσφαιρικές κορυφές του πλανήτη μας. Όμως ακόμη κι αυτή, βρίσκεται στο στόχαστρο της FIFA, αναφορικά με τη μη τήρηση του κανόνα για το αυτοδιοίκητο. Μάλιστα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, ανοιχτά απειλεί τη «σελεσάο» και τις ομάδες της χώρας, με αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Ο λόγος είναι πως το δικαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αποφάσισε την απομάκρυνση του Εντνάλντο Ροντρίγκες απ’ τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδία (CBF). Κηρύσσοντας μάλιστα εκλογές εντός 30 ημερών, όπως προβλέπει το εκεί καταστατικό.

Η FIFA και η CONMEBOL αμέσως έστειλαν επιστολή στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Τα μέλη της FIFA πρέπει να χειρίζονται ανεξάρτητα τα θέματά τους, χωρίς παρεμβολή και επιρροή από τρίτα μέρη. Αν η CBF τιμωρηθεί τελικά από την FIFA τότε θα χάσει κάθε δικαίωμα μέλους μέχρι να υπάρξει άρση της ποινής. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες της δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε καμία διεθνή διοργάνωση όσο υπάρχει τιμωρία σε ισχύ».

Άνθρωποι της FIFA και της CONMEBOL θα επισκεφθούν τη Βραζιλία αρχές Ιανουαρίου. Προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, προσπαθώντας να βρεθεί μια λύση. Απαιτώντας παράλληλα να μην προχωρήσει καμία εκλογική διαδικασία χωρίς την έγκρισή τους.

Ασφαλώς είναι κατανοητό πως πιθανή τιμωρία της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας, θα προκαλέσει… σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και όλα δείχνουν πως θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.

ΠΗΓΗ