Βαθμολογία

«Ο κόσμος της Λάρισας είναι απαιτητικός»

Ο Λαρισαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Καραπιάλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΦΩΣ” στο Θέμη Σινάνογλου αναφέρθηκε και στην ΑΕΛ. Ο Βασίλης Καραπιάλης γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1965 στη Λάρισα και μεγάλωσε στη συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα). Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα Τοξότης Λάρισας. Η ΑΕΛ δεν αργεί να τον εντοπίσει και έτσι το 1986, σε ηλικία 21 ετών γίνεται επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μέλος και εκείνος της εκπληκτικής ομάδας της ΑΕΛ, που έκανε περήφανη μια ολόκληρη πόλη. Μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην ομάδα του κάμπου, το καλοκαίρι του 1991 και ενώ η πορεία των «βυσσινί» είχε αρχίσει να φθίνει, ο Βασίλης Καραπιάλης μετακομίζει στον Ολυμπιακό. Στις 15 Ιουλίου του 1991 o τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Σαλιαρέλης, έδωσε 170 εκατ. δρχ. στην ΑΕΛ και 90 εκατ. δρχ. στον 26χρονο τότε Βασίλη Καραπιάλη, για τριετές συμβόλαιο. Στο λιμάνι κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, γίνεται ο ηγέτης μιας ομάδας ταλαιπωρημένης από τα προβλήματα των «πέτρινων χρόνων» και την έλλειψη τίτλων. Όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται βασικό και αναντικατάστατο μέλος των Πειραιωτών και έρχονται και οι τίτλοι. Τον Μάιο του 2000 ο Καραπιάλης ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Το τέλος ενός ακόμα μεγάλου ποδοσφαιριστή, που σε ψηφοφορία αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (από το 1979) πίσω από τον Βασίλη Χατζηπαναγή και τον Δημήτρη Σαραβάκο, ενώ θεωρείται μαζί με τον Γιώργο Δεληκάρη ως τα κορυφαία «δεκάρια», τα καλύτερα επιτελικά χαφ, στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έπαιξε συνολικά 374 παιχνίδια στην Α'Εθνική, 229 εκ των οποίων με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και 145 με την «βυσσινί» φανέλα. Πέτυχε συνολικά 89 γκολ, 61 με τον Ολυμπιακό και 29 με την ΑΕΛ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε 21 συμμετοχές σημειώνοντας 2 τέρματα με το το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Δείτε το απόσπασμα με την αναφορά του Βασίλη Καραπιάλη στην ΑΕΛ:

Ήρθε ο Παύλος Δερμιτζάκης και «ανέστησε» τη Λάρισα. Παίζει ρόλο ο προπονητής;
«Αν παίζει λέει; Ο προπονητής είναι το Α και το Ω σε κάθε ομάδα! Η ΑΕΛ έκανε την καλύτερη κίνηση να πάρει αυτόν τον προπονητή. Σε φίλους δικούς μου έλεγα ότι έπρεπε να τον πάρει το καλοκαίρι, αφού δεν ανανέωσε με τον Πανσερραϊκό. Έστω όμως μετά την έναρξη του πρωταθλήματος που τον πήρε, ήταν κίνηση ματ από τη διοίκηση της Λάρισας. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Διότι ο Παύλος εκτός από καλός προπονητής είναι και καλός άνθρωπος. Δεν είναι μόνο να είσαι καλός προπονητής, μετράει να είσαι και καλός άνθρωπος».
 
Κάποιοι οπαδοί στο ντεμπούτο του είχαν βρίσει τη μάνα του και παραιτήθηκε. Ενώ είχε νικήσει τον Ηρακλή. Τώρα πώς είναι μαζί του ο κόσμος;
«Ο κόσμος της Λάρισας είναι απαιτητικός εδώ και χρόνια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν τον ήθελαν επειδή είχε έρθει με τον Πηλαδάκη παλιότερα και ήταν πριν στον ΠΑΟΚ. Ξέρεις πώς είναι οι οργανωμένοι σε κάθε ομάδα. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος κερδίζει με τη δουλειά του. Η ομάδα μπήκε σε μια σειρά, ρολάρει, έχει συνεχώς ανοδική πορεία, πάω και τη βλέπω στο γήπεδο. Αυτοί που τον έβριζαν, θα τον σηκώνουν στους ώμους τους αν ανεβάσει στη Σούπερ Λίγκα την ομάδα!».
 
Ωραία ατάκα.
«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτοί που τον έβριζαν θα μπουν μέσα στο γήπεδο στο τέλος και θα τον περιφέρουν στους ώμους τους. Στην Ελλάδα ζούμε. Το θέμα είναι ότι γίνεται καλή προσπάθεια, παίζει καλά η ομάδα, και έχει περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Κάλυψε χαμένο έδαφος, ουσιαστικά εμείς και ο Λεβαδειακός είμαστε στη μάχη. Κάναμε 1-1 στη Λιβαδειά, τους έχουμε στην έδρα μας, έχουμε μεγάλη δυναμική ως σύλλογος, πιστεύω ότι έχουμε το πάνω χέρι».
 
Εργάζεσαι στην ΑΕΛ;
«Όχι, απλός φίλαθλος είμαι».
 
Ο κόσμος όταν πας στο γήπεδο πώς σου φέρεται;
«Εκεί που πάω δεν με βλέπουν».
 
Γιατί;
«Γιατί θέλω να βλέπω τους αγώνες με την ησυχία μου στο γήπεδο, μαζί με δύο-τρεις δικούς μου ανθρώπους που είναι «αρρωστάκια» με την ομάδα. Όταν πηγαίνω να δω ποδόσφαιρο, θέλω να δω ποδόσφαιρο. Τον κόσμο τον βλέπω και στην πόλη».
 
Εσύ γιατί δεν είσαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο... Για πες λίγο σε παρακαλώ... Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Άσε το, γ...έ το, μην ανοίξουμε συζήτηση».