Βαθμολογία

Το ντέρμπι ο Απόλλων Λάρισας, 2-0 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς διεξήχθη την Πέμπτη (21/12) στο γήπεδο Φιλιππούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με τελικό σκορ 2-0.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το ματς διεξήχθη κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες για να παρακολουθήσει ένα πραγματικό ντέρμπι.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με απουσίες, παρόλα αυτά αγωνίστηκαν εκατέρωθεν αρκετά νέα παιδιά και σίγουρα προσπάθησαν για το καλύτερο.

Το ματς δεν είχε πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο ευκαιρίες, μία για την κάθε ομάδα.

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά με τους γηπεδούχους να προσπαθούν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και να πιέζουν για το γκολ. Από την άλλη ο Οικονόμος πάλεψε, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Οι γηπεδούχοι με τον Αλέξη Τσιούτσια να παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυναμικός και τον Χατζηλιόντα να δείχνει την ικανότητά του, έφτασε στο 1-0 στο 78’ και στο φινάλε του ματς με πέναλτι έγραψε και το τελικό 2-0. Μεγάλη και σημαντική η νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας που θα του δώσει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και κυρίως στα νέα παιδιά που αγωνίζονται βασικοί.

Από την άλλη ο Οικονόμος Τσαριτσάνης σίγουρα μπορεί να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα και είναι δεδομένο πως γι’ αυτό θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο με την έλευση του νέου χρόνου. Στο 21’ ο Γκαντούνας έκανε ένα σουτ για τον Οικονόμο, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 40’ φάουλ εκτέλεσε ο Χατζηλιόντας για τον Απόλλωνα Λάρισας, στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε σωτήρια ο έμπειρος Νούσιας.

Στο 58’ ο Δραχαλίβας Σ. έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Φαρμάκας. Τέσσερα λεπτά μετά ο Χατζής για τον Απόλλωνα έκανε το σουτ, μπλόκαρε αυτή τη φορά ο Νούσιας.

Στο 78’ ο Χατζηλιόνας έδωσε ωραία τον Τσιούτσια και αυτός με ιδανικό τελείωμα με σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο 85’ και πάλι ο Τσιούτσιας δοκίμασε το πόδι του με ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο διαιτητής Σούλης σφυρίζει πέναλτι σε μία φάση όπου βρέθηκε ο τερματοφύλακας Νούσιας με τον Τσιούτσια, με τον τελευταίο να ανατρέπεται και τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και την κίτρινη για τον Νούσια.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τσιούτσιας, απέκρουσε ο Νούσιας, όμως ο διαιτητής του αγώνα έδωσε επανάληψη διότι όπως αναφέρθηκε, πέρασαν την γραμμή παίκτες του Οικονόμου πριν σφυρίξει την εκτέλεση ο κ. Σούλης. Στην επανάληψη της εκτέλεσης ο Τσιούτσιας σκόραρε για το 2-0 και στη συνέχεια δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη ο Νούσιας (για διαμαρτυρία) με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και να ολοκληρώσει ο Οικονόμος το ματς με δέκα παίκτες.

Απόλλων Λάρισας (Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Μπόρος, Μπαγιώτας, Μπουκουβάλας, Σιάτρας, Γερεντές Θ. (46’ Χατζής -70’ Μεταξάς), Κούρτι (85’ Τσίτσαβος), Χατζηλιόντας, Τσιούτσιας.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Βασίλης Μπακογιάννης): Νούσιας, Κατσιαντώνης (65’ Ντούρας), Γκαντούνας (55’ Μπουμπουνάρας), Αυλογιάρης, Γανός (90’ Δραχαλίβας Ν.), Δριστέλας (55’ Γκόλτσιος), Δραχαλίβας Σ. (76’ Τσούτσας), Σουγλής, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Γκαραλιάκος.

Διαιτητική τριπλέτα: Σούλης, Δεδικούσης, Βαλιώτης.