Βαθμολογία

Τουρκία: Επιστροφή στους αγώνες στις 19 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα κορυφαίας κατηγορίας θα επανεκκινήσουν την Τρίτη (19/12), μετά από διακοπή μιας εβδομάδας λόγω επίθεσης σε διαιτητή από πρόεδρο συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού Φαρούκ Κότζα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε τον διαιτητή στο πρόσωπο στο τέλος του αγώνα της Δευτέρας με τη Ρίζεσπορ. Ο διαιτητής, Χαλίλ Ουμίτ Μελέρ, βγήκε από το νοσοκομείο με πρησμένο μάτι αλλά χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Κότζα συνελήφθη την επόμενη μέρα και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου διέκοψε αμέσως όλους τους αγώνες.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μεχμέτ Μπουγιουκεσί δήλωσε ότι αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι αγώνες του πρωταθλήματος στις 19 Δεκεμβρίου:

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ επιθέσεις ή δυσανάλογη πίεση στους διαιτητές μας. Αυτό το περιστατικό πρέπει να γίνει ορόσημο, σημείο καμπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο», είπε ο Μπουγιουκεσί στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπουγιουκεσί συμπλήρωσε ότι η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας θα αποφασίσει την Πέμπτη για την Ανκαραγκιουτσού.

Ο Μελέρ του οποίου «το κάταγμα στο κεφάλι που υπέστη θα επουλωθεί με τον καιρό», όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί, προσθέτοντας ότι «η αιμορραγία στο αριστερό μάτι του έχει σχεδόν σταματήσει εντελώς», φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι ο Κότζα είχε επίσης απειλήσει να τον σκοτώσει κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

ΠΗΓΗ