Βαθμολογία

Football Idols by Stoiximan-Κώστας Ιωσηφίδης

Στη σύγχρονη εποχή του ελληνικού, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν πιστοί στις ομάδες που τους ανέδειξαν. Οι one club players είναι είδος προς εξαφάνιση. Τέτοιος παίκτης ήταν ο Κώστας Ιωσηφίδης που στη μεγάλη καριέρα του φόρεσε μόνο τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τότε, μερικές δεκαετίες νωρίτερα, τα πράγματα ήταν πιο ρομαντικά. Οι παίκτες «δένονταν» με τους συλλόγους τους και συναισθηματικά, αλλά κι από πλευράς συμβολαίων κι έτσι ήταν σχεδόν αδιανόητο να τους αφήσουν – εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων – για να αγωνιστούν με άλλη φανέλα.

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, των παικτών δηλαδή που δεν γνώρισαν άλλα… χρώματα από αυτά που φόρεσαν από την πρώτη στιγμή, είναι και ο Κώστας Ιωσηφίδης.

«Μια ζωή ΠΑΟΚ», θα τον ακούσει κάποιος να λέει και πώς να μην είναι έτσι από τη στιγμή που για 14 χρόνια ήταν ντυμένος μόνο στ’ ασπρόμαυρα.

Από το 1971 μέχρι και το 1985 έγινε ένας από τους παίκτες-σύμβολα της ομάδας και πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων όντας ο (για πολλά χρόνια) παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου.

Έπαιξε στον ΠΑΟΚ 397 φορές και φυσικά έγινε μέλος και της Εθνικής ομάδας, με την οποία αγωνίστηκε και στο «Μαρακανά» στο περίφημο φιλικό με τη Βραζιλία.

Οι αναμνήσεις του από την Τούμπα πολλές και για χάρη του «Football Idols by Stoiximan» καθισμένος στα σκαλάκια της, τις επαναφέρει για να μας χαρίσει κι εμάς κάποιες από τις μαγικές στιγμές που βίωσε και αυτός.

Στο σημερινό επεισόδιο του «Football Idols by Stoiximan» ο Κώστας Ιωσηφίδης αναπολεί τις μεγάλες στιγμές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και εύχεται «ένα ματς να παίξουμε, τι καλά που θα ήταν»!

">http://