Βαθμολογία

«Δύσκολες κληρώσεις, κοινός στόχος η παραμονή»

Ο προπονητής των Εθνικών Ομάδων Κορασίδων, Νεανίδων μίλησε για τις κληρώσεις των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στην 2η προκριματική φάση των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, τονίζοντας ότι αν και οι κληρώσεις ήταν δύσκολες, οι Εθνικές Ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή στην league A.

Με την Αγγλία, την Ιταλία και την Σερβία κληρώθηκε η Εθνική Κορασίδων στον 2ο γύρο της League A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023-24. Σχετικά με την κλήρωση της Εθνικής Κορασίδων, ο κ. Παπακώστας δήλωσε τα ακόλουθα:

"Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, η Αγγλία αυτή τη χρονιά ήταν εξαιρετική και δικαίως βρίσκεται στο Νο1 του ranking. Είναι χαρακτηριστικό ότι προκρίθηκε από την 1η φάση με 3/3 και συνολική διαφορά γκολ 20-0. Επίσης η Ιταλία είναι σχεδόν διαχρονικά στην κορυφαία 10άδα της Ευρώπης, έχει μεγάλη ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο γυναικών και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση. Η κλήρωση μας έφερε την Σερβία από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μια πολύ δυσκολοκατάβλητη και ποιοτική ομάδα, η οποία μάλιστα θα διοργανώσει και το τουρνουά, επομένως θα αγωνιστεί σε γνώριμο περιβάλλον. Σίγουρα, όπως φαίνεται και από το ranking, είναι η καλύτερη ομάδα από όσες είχαμε τη δυνατότητα να κληρωθούμε στο συγκεκριμένο γκρουπ. Αυτό βέβαια δεν διαφοροποιεί το στόχο μας, ο οποίος είναι η παραμονή στη league A. Εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα όπως στο πρόσφατο τουρνουά της Αλβανίας και να παλέψουμε σε όλες τις αναμετρήσεις για να διατηρηθούμε στην κορυφαία κατηγορία".

Στον 1ο όμιλο, μαζί με την κάτοχο των δύο τελευταίων EURO, Ισπανία, καθώς και τις Δανία, Σλοβενία, κληρώθηκε η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 (2ος γύρος - League A). Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπακώστα με αφορμή την κλήρωση:

"Η κλήρωση της league A για τις Νεάνιδες, μας έφερε αντιπάλους με 3 πολύ ισχυρές ομάδες. Όπως και στις κορασίδες, πάλι θα αντιμετωπίσουμε το Νο1 του ranking και κάτοχο του τροπαίου, Ισπανία. Η Δανία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στις 10 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.  Η Σλοβενία είναι θεωρητικά, η πιο αδύναμη ομάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Φέτος ανέβηκε από τη league Β και μάλιστα τα κατάφερε με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, η μεταξύ μας αναμέτρηση, μιας και θα παίξουμε εκτός έδρας. Όμως, έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια, με την αξιόλογη πορεία μας και την διατήρηση στη league A ότι έχουμε την εμπειρία και τις δυνατότητες, να φανούμε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να αναλύσουμε τις ομάδες και να προετοιμαστούμε κατάλληλα όπως κάνουμε πριν τα μεγάλα τουρνουά.