Βαθμολογία

EURO WU-17 & WU-19: κληρώσεις 2ης προκριματικής φάσης

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν οι κληρώσεις της 2ης προκριματικής φάσης του EURO WU-17 (10:30) και του EURO WU-19 (12:00) για τη σεζόν 2023-2024. Στις δύο κληρώσεις θα συμμετάσχουν οι Εθνικές Ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων, οι οποίες κατέκτησαν την 3η θέση στις αντίστοιχες πρώτες προκριματικές φάσεις της League Α.

Κλήρωση EURO WU17 2024 - 2η προκριματική φάση

Στην κλήρωση της 2ης προκριματικής φάσης του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων (league A) θα συμμετάσχουν 28 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 7 ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Οι αγώνες της 2ης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν την προσεχή Άνοιξη. Στην τελική φάση (Σουηδία, 5-18 Μαΐου 2024) προκρίνονται οι επικεφαλής κάθε ομίλου ενώ αυτές που θα καταλάβουν την 4η θέση υποβιβάζονται στη league B για την προκριματική φάση της σεζόν 2024-2025.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την πορεία τους στην 1η προκριματική φάση. Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο: Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία (κάτοχος τροπαίου), Πολωνία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία (διοργανώτρια).
2ο: Γερμανία. Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ιταλία.
3ο: Σκωτία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισλανδία, Ελβετία, Ελλάδα, Ουκρανία.
4ο: Κροατία, Ουαλία, Σλοβακία, Τουρκία, Σερβία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία.

*Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο στην 1η προκριματική φάση δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, στον 2ο γύρο.

**Αν η Σουηδία (διοργανώτρια) κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο της, την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρει η καλύτερη 2η όλων των ομίλων.
 
Κλήρωση EURO WU19 - 2η προκριματική φάση

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 28 ομάδες, οι οποίες θα σχηματίσουν επτά ομίλους, από τους οποίους την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρει μόνο ο πρώτος του κάθε ομίλου. Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων (Λιθουανία, 14-27 Ιουλίου 2024), θα μετάσχουν οι 7 ομάδες που θα προκριθούν από την 2η προκριματική φάση και φυσικά η διοργανώτρια χώρα. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η θέση υποβιβάζονται στη league B για την προκριματική φάση της σεζόν 2024-2025.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την πορεία τους στην 1η προκριματική φάση. Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο: Ισπανία (κάτοχος τροπαίου), Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Γαλλία, Σερβία, Γερμανία.
2ο: Φινλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ιταλία, Σουηδία, Δανία, Ισλανδία.
3ο: Πολωνία, Λευκορωσία, Νορβηγία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία.
4ο: Ελβετία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Ουκρανία, Κροατία, Σλοβακία, Ρουμανία.

*Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο στην 1η προκριματική φάση δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, στον 2ο γύρο.

**Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η Λευκορωσία και η Ουκρανία δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο.