Βαθμολογία

Στην Μπάγερν με 15 εκ. ευρώ ο Μπράιαν Σαραγόθα

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε και ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Μπράιαν Σαραγόθα από τη Γρανάδα, έναντι αμοιβής 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 22χρονος Ισπανός επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στον βαυαρικό σύλλογο έως το 2029 και θα ενταχθεί στους πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα ενόψει της σεζόν 2024-25.

Ο Σαραγόθα έχει πετύχει πέντε γκολ (και δύο ασίστ) σε 14 συμμετοχές στη La Liga αυτή τη σεζόν και ανταμείφθηκε για την εξέλιξή του κάνοντας ντεμπούτο στην Εθνική Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2023 στη νίκη με 2-0 επί της Σκωτίας, για την προκριματική φάση του Euro 2024.

Ο Κρίστοφ Φρόιντ, αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, δήλωσε: «Ο Μπράιαν Σαραγόθα είναι ένας εκρηκτικός, πολύ γρήγορος κι εξαιρετικά ευκίνητος εξτρέμ, που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές. Είναι απρόβλεπτος, μπορεί να σκοράρει και είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του για την Ισπανία φέτος κι έχει πολλές δυνατότητες. Ο Μπράιαν είναι ένας από τους ανερχόμενους Ισπανούς παίκτες της Ισπανίας και θα αυξήσει τις επιθετικές επιλογές μας. Του ευχόμαστε καλή τύχη για το υπόλοιπο της σεζόν με τη Γρανάδα και ανυπομονούμε να έρθει μαζί μας το καλοκαίρι».

Ο Σαραγόθα εντάχθηκε στην U19 της Γρανάδας από την παιδική ομάδα Κονεχίτο ντε Μάλαγα το 2019 και πέρασε μια σεζόν ως δανεικός στην Εχίδο πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην ανδρική ομάδα. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 51 συμμετοχές με τη Γρανάδα, σκοράροντας 10 γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ.

Ο Σαραγόθα είχε θεωρηθεί ως επιλογή μεταγραφής από την Μπρέντφορντ, με τα ανώτερα στελέχη του συλλόγου να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην απόκτηση ενός εξτρέμ κάτω των 25 ετών.

ΠΗΓΗ