Βαθμολογία

U17&U19 EURO: κληρώσεις elite round

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν οι κληρώσεις για το γύρο elite του EURO U17 (12:30) και EURO U19 (11:30) για τη σεζόν 2023-2024. Στις δύο κληρώσεις θα συμμετάσχουν η Εθνική Παίδων, η οποία προκρίθηκε 1η από την 1η προκριματική φάση στην Ιταλία (11ος όμιλος) και η Εθνική Νέων, η οποία προκρίθηκε ως καλύτερη 3η στην 1η προκριματική φάση της Τουρκίας (8ος όμιλος).

Κλήρωση EURO U17 - elite round
Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 8 γκρουπ. Στην τελική φάση (Κύπρος, 20 Μαΐου – 5 Ιουνίου) προκρίνονται ο 1ος κάθε ομίλου, οι 7 καλύτεροι 2οι όλων των ομίλων και η διοργανώτρια Κύπρος.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την πορεία τους στην 1η προκριματική φάση. Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο: Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ουαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα.
2ο: Σερβία, Ελβετία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο.
3ο: Ουγγαρία, Σουηδία, Λευκορωσία, Κροατία, Γεωργία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία
4ο: Ρουμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία.

*Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η Λευκορωσία και η Ουκρανία δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο. Επίσης ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο στην 1η προκριματική φάση δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, στο γύρο elite.
 
Κλήρωση EURO U19 - elite round
Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 28 ομάδες, οι οποίες θα σχηματίσουν στον γύρο Elite επτά ομίλους, από τους οποίους την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρει μόνο ο πρώτος του κάθε ομίλου. Ο γύρος αυτός θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο. Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 (15-28 Ιουλίου 2024), θα μετάσχουν οι 7 ομάδες που θα προκριθούν από την Elite Round και φυσικά η διοργανώτρια, Β. Ιρλανδία.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την πορεία τους στην 1η προκριματική φάση. Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο: Πορτογαλία, Ισπανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Τουρκία, Ελβετία.
2ο: Ισραήλ, Γερμανία, Δανία, Τσεχία, Βέλγιο, Αυστρία, Ουκρανία.
3ο: Κόσοβο, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Σερβία, Γεωργία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
4ο: Ρουμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Λιθουανία, Ελλάδα.

*Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η Λευκορωσία και η Ουκρανία δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο. Επίσης ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο στην 1η προκριματική φάση δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, στο γύρο elite. H Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στον συγκεκριμένο περιορισμό, λόγω της πρόκρισης της ως καλύτερη 3η.