Βαθμολογία

Ο Γιουμπιτάνα της στέρησε αυτό που δικαιούταν στο φινάλε

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Ατρόμητος για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "AEL FC Arena". 

Ογκμπόε και Γιουμπιτάνα οι σκόρερ της αναμέτρησης, με την ΑΕΛ να είναι να είναι ανώτερη στην αναμέτρηση και να δέχεται το τέρμα που της στέρησε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο 95ο λεπτό. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά τον αντίπαλό της και να τον αιφνιδιάσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει σε λάθη τους ποδοσφαιριστές του Σάσα Ίλιτς. Από ένα τέτοιο οι "βυσσινί" κέρδισαν ένα φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή στο 4ο λεπτό με τον Παπαγεωργίου Κ. να το εκτελεί αριστοτεχνικά και την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαρκετζάνι. Σταδιακά, ο Ατρόμητος κατάφερε να μειώσει τα λάθη του και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Στο 15ο λεπτό ο Ντιρκς έκανε το γύρισμα προς τον Βαλένσια με τον δεύτερο να δοκιμάζει να σκοράρει και τον Σουλούκο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση με τα πόδια κρατώντας το μηδέν για την ΑΕΛ. 

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό με τον κόσμο να μπαίνει στην "εξίσωση" προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της. Η ΑΕΛ όχι απλά "κοίταξε στα μάτια" τους φιλοξενούμενους αλλά τις στιγμές που έφτανε στην περιοχή του αντιπάλου έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνη και ικανή να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να δημιουργήσει ευκαιρίες αποδεικνύοντας με την εικόνα της ότι είναι μια "καλοκουρδισμένη" μηχανή υπό τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η αναμέτρηση είχε μια ισορροπημένη εικόνα με την ΑΕΛ να απορροφά με την σειρά της το διάστημα κατοχής μπάλας από τους "Περιστεριώτες" και να φτάνει συχνά - πυκνά στην αντίπαλη περιοχή και να κερδίζει στημένες μπάλες γύρω απ' αυτήν. 

Στο 38ο λεπτό ο Παπαγεωργίου Κ. εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Πλέγα να κάνει την κεφαλιά στην "καρδιά" της περιοχής υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην συγκεκριμένη φάση ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Πομόνης θα μπορούσε να είχε δει την απευθείας κόκκινη κάρτα καθότι ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων στον οποίο πραγματοποίησε την παράβαση έβγαινε σε θέση τετ α τετ. 

H AEΛ συνέχισε να έχει εξαιρετική εικόνα στο φινάλε του πρώτου μέρους και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μπρου πέρασε για τον Καλουτσικίδη με τον δεύτερο να κάνει το συρτό σουτ πάνω στην κίνηση και τον Μαρκετζάνι να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στην συνέχεια της ίδιας φάσης η μπάλα πέρασε από όλους στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής με τον Ηλιάδη να προσπαθεί να την σπρώξει στα δίχτυα με το σώμα και τον "πορτιέρο" του Ατρομήτου να μπλοκάρει εύκολα και τον διαιτητή Τσιάρα να στέλνει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Η ΑΕΛ μπήκε με διάθεση και στο δεύτερο μέρος θέλοντας να βρει την στιγμή που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Ατρόμητος έμοιαζε αρκετά ευάλωτος στα μετόπισθεν αφήνοντας αρκετές φορές ανοιχτούς χώρους και κάνοντας σημαντικά λάθη. Στο 48' ο Κοσσονού έγινε τελικός αποδέκτης μιας αντεπίθεσης και σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την συμβολή των δοκών. Στο 57ο λεπτό ο Πεντρόσο βρήκε χώρο μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με τον Μαρκετζάνι να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο ξεχασμένος Ηλιάδης είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του ωστόσο δεν κατάφερε να βρει στόχο με το κεφάλι προ κενής ουσιαστικά εστίας χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. 

Αναμφίβολα, η ΑΕΛ έδειχνε καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό της ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο με τους ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιζάκη να κλέβουν αντίστοιχα την μια μπάλα μετά την άλλη και να δημιουργούν καταστάσεις. Αν κάποιος που δεν γνώριζε παρακολουθούσε την αναμέτρηση δύσκολα να πίστευε πως οι δυο ομάδες απέχουν μια κατηγορία. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και την καρπώθηκε βρίσκοντας το τέρμα το οποίο την έβαλε μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό ο Μαρκετζάνι έκανε κακό κοντρόλ μετά από γύρισμα που έγινε, με τον Ογκμπόε να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Πέρα από αυτό το σημείο οι "βυσσινί" απέκτησαν "φτερά" στα πόδια. Όχι απλά θέλησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα αλλά προσπάθησαν να το διευρύνουν. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν κόντρα στην ροή του αγώνα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Συγκεκριμένα, ο Γιουμπιτάνα ήταν αυτός ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σουλούκου για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναμφίβολα αδικεί τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν ανώτεροι συνολικά στο ματς. Παρόλα αυτά, οι δυο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι εκεί όπου η ΑΕΛ έχει κάθε λόγο να ελπίζει για την πρόκριση με βάση την εικόνα της στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Διαιτητής: 

Tσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ (Καβάλας)

Βοηθοί: 

Koύλα Χασάν (Ξάνθης) - Χριστάκογλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)

Τέταρτος: 

Καλατζής Στέφανος - Βάιος (Θεσσαλίας)

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΕ ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79' Παπαγεωργίου Θ.), Ηλιάδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (72' Ογκμπόε), Κοσσονού, Πεντρόσο (66' Νίνο), Θωμαΐδης (72' Αντράντα), Μαϊδανός (79' Παπαδόπουλος), Στάμου, Μπρου.

ΠΑΕ Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Αζεβέδο, Γιουπιτάνα, Έρλνινγκμάρκ, Βαλένσια, Κιβρακίδης, Πομόνης (46' Ιμερέκοφ λ.τρ.), Κουέν (66' Καμαρά), Ντιρκς (66' Ρομπάιλ), Τζοβάρας (70' Βέργος).