Βαθμολογία

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Ο Δήμος Λαρισαίων για μια ακόμη χρονιά  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 18 - 26 Νοεμβρίου- #EWWR 2023,  τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση, συνδιοργανώνοντας  με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη δράση “Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους!”.

Η δράση συνδυάστηκε με την παράδοση στα σχολεία νέων κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου αφενός να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ορίζει ότι οι σχολικές μονάδες  πρέπει να κάνουν διαλογή στην πηγή (Ν. 4819/2021), αφετέρου να εμψυχώσει τα νέα παιδιά να προχωρήσουν την ανακύκλωση ένα βήμα  μπροστά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών, συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας τα ανακυκλώσιμα που προέκυψαν από την τάξη τους (χαρτί και απόβλητα συσκευασίας από το κολατσιό τους). Κατανόησαν τα διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά και  εκπαιδεύτηκαν στο διαχωρισμό και στην ανακύκλωσή τους,  τοποθετώντας τα χάρτινα υλικά στον κίτρινο κάδο, τις πλαστικές συσκευασίες στον πορτοκαλί και τις μεταλλικές στον κόκκινο κάδο του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στελέχη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και στελέχη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για τη χρήση των νέων κάδων. Επίσης, τα παιδιά παρουσίασαν πολύ όμορφα δρώμενα τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με όργανα που κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα παραπάνω έγιναν με την επίβλεψη της Διευθύντριας του σχολείου και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της δράσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων #EWWR 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάδοι ανακύκλωσης διαφορετικών χρωμάτων μοιράζονται στα σχολεία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και επίσκεψη στο χώρο των αρμόδιων υπαλλήλων, έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι ανάγκες και να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία τοποθέτησης.

Για τη δρομολόγηση της παράδοσης των κάδων, παρακαλούμε τις Δ/νσεις των σχολείων να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στα τηλέφωνα:

2410-680225, Χατζηαβραάμ Χρυσούλα
2410-680222, Χαυτίκη Ελένη