Βαθμολογία

ΑΕΛΑΡΑ για... γούστα πήρε το ντέρμπι με λυτρωτή τον Κ.Παπαγεωργίου

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΛ η οποία για την 12η Αγωνιστική του Α' Ομίλου της Superleague 2 επικράτησε με 1-0 της Νίκης Βόλου στο "ΑΕL FC Arena". 

O Kώστας Παπαγεωργίου ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο "χρυσός" σκόρερ του νικητήριου τέρματος των "βυσσινί", δίνοντας την λύση σε μια αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν ανώτερη και δίκαια πανηγύρισε το τρίποντο μαζί με τον κόσμο της που έδωσε βροντερή παρουσία και έγινε ο 12ος ποδοσφαιριστής σπρώχνοντας την ομάδα προς την νίκη.

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Oι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη έχοντας και τον ενθουσιασμό του κόσμου που έκανε το γήπεδο να... βράζει θέλησαν να ξεκινήσουν με ενθουσιασμό την αναμέτρηση και να επιτεθούν. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας καταγράφηκε στο 3ο λεπτό με τον Κοσσονού να κινείται από τα αριστερά και να κάνει το γύρισμα σε έναν χώρο όπου ο Πεντρόσο έκανε μια αδύναμη προβολή η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Στο 9' ο Μαυριάς δοκίμασε να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει ελάχιστα αλλά να μην αιφνιδιάζει τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου ο οποίος έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

H αναμέτρηση συνεχίστηκε με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται προσπαθώντας να βρουν τις δικές τους στιγμές στην κόντρα επίθεση. Σε μια τέτοια ο Κρητικός δοκίμασε να απειλήσει γι' αυτούς στο 23' όταν έπειτα από ατομική ενέργεια βρήκε λίγο χώρο από τα όρια της περιοχής και εκτέλεσε με τον Σουλούκο να μην ανησυχεί και να μπλοκάρει όντας σωστά τοποθετημένος. Στο 35ο λεπτό ο Μαυριάς έκανε όμορφη κίνηση γύρω από τον εαυτό του αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε ευθύβολα με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη. 

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους καταγράφηκαν δυο σημαντικές ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα. Ειδικότερα, στο 44ο λεπτό ο Ριμπέιρο έκανε την σέντρα με τον Κάσσο να κάνει την κεφαλιά και τον Σουλούκο να κάνει την επέμβαση σε μια φάση όπου οριακά η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή σύμφωνα με την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Νταβέλα. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι άνθρωποι της ΑΕΛ φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Κοσσουνού έπειτα από μαρκάρισμα αμυντικού με τον ποδοσφαιριστή σε μια φάση που το βέβαιο είναι πως υπήρξε επαφή μεταξύ των δυο και κάλλιστα ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε δείξει την λευκή βούλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Οτορμίν εκτέλεσε φάουλ από τα όρια της περιοχής αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία. 

Η επανάληψη ξεκίνησε για τους "βυσσινί" όπως και το πρώτο μέρος. Έδειξαν διάθεση να επιτεθούν με ενθουσιασμό και να πιέσουν τον αντίπαλο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης βλέποντας πως η ομάδα του δυσκολεύεται να βρει το κάτι παραπάνω στην μεσεοπιθετική γραμμή θέλησε να "ανακατέψει την τράπουλα" φέρνοντας ποδοσφαιριστές από τον πάγκο οι οποίοι θα έδιναν την επιθετική λύση που θα ήταν η ανταμοιβή στην κατοχή και την ανωτερότητα της ΑΕΛ στο ματς. 

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού το γήπεδο έγινε μια γροθιά. Ο κόσμος με τον παλμό του θέλησε να σπρώξει την ομάδα προς το τρίποντο. Με την σειρά τους οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη δεν υστέρησαν σε πάθος και διάθεση προσπαθώντας με όλες τους τις δυνάμεις να βρουν το νικητήριο τέρμα. Στο 80ο λεπτό ο Καλουτσικίδης είδε την μπάλα να του στρώνεται και έκανε το βολέ το οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η λύτρωση για τους "βυσσινί" ήρθε στο 81ο λεπτό όταν ο Μαυριάς με όμορφο τακουνάκι έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον νεοεισερχόμενο Παπαγεωργίου Κ. ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Aπό εκεί και πέρα το γήπεδο έδειξε να φλέγεται. Η ομάδα με ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο να μην σταματάει να την υποστηρίζει διαχειρίστηκε άψογα την υπέρ της κατάσταση και έφτασε σε μια σπουδαία δίκαιη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι που της δίνει περισσότερη ψυχολογία και παράλληλα επιβεβαιώνει την αγωνιστική της άνοδο και βελτίωση με την παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη. 

Διαιτητής: 

Μαλούτας(Ημαθίας) 

Βοηθοί: 

Τοροσιάδης(Μακεδονίας) - Νταβέλας(Μακεδονίας)

Τέταρτος: 

Παπακωνσταντίνου(Φθιώτιδας)

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΕ ΑΕΛ(Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ.(63' Καλουτσικίδης)., Μαϊδανός, Γιανναράκης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού(63' Όγκμποε), Αντράντα, Οτορμίν(77' Παπαγεωργίου Κ.), Πεντρόσο(77' Νίνο), Μαυριάς(84' Μπρου)

ΠΑΕ Νίκη Βόλου(Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Γρομιτσάρης, Στίκας, Αναστασίου(63' Τζιώρας), Κυριακίδης, Γαρβρηιλίδης(84' Πολίτης), Παναγιωτίδης(75' Λίταινας), Κρητικός, Μιράντα, Ριμπέιρο(63' Νaa)