Βαθμολογία

Τρίποντο - τυπική διαδικασία!

Ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα παρέμεινε ο Σμόλικας Φαλάνης ο οποίος για την 10η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας - DE TOX επικράτησε εύκολα με 4-0 του Ιπποκράτη στο "Γ. Μητσιμπόνας". 

Γκαλμπογκίνης, Πολύζος, Κακαβίτσης και Νερπιέτρι οι σκόρερ για την ομάδα του Νίκου Χρόνη που μετέτρεψε την αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία κόντρα σε έναν Ιπποκράτη που δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός. Με ποδοσφαιριστή λιγότερο ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Μπαρούτα στο φινάλε. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή 

Το ματς: 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιμένοι στην αναμέτρηση και θέλησαν από τα πρώτα λεπτά να ψάξουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση "οδηγού". Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που ήταν αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στις συνθήκες του τερέν. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 4' όταν ο Πολύζος πήδηξε ψηλότερα όλων και πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. 

Ο Σμόλικας, κατάφερε να προηγηθεί στο 12ο λεπτό με "δράστη" τον Γκαλμπογκίνη. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα ψηλά και έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο με τελικό αποδέκτη τον Γκαλμπογκίνη ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να κάνει να λαμβάνει περίεργη τροχιά στο λασπωμένο τερέν και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αρκουδή για το 1-0.

Από εκεί και πέρα έχοντας διώξει το άγχος του πρώτου τέρματος οι φιλοξενύμενοι απείλησαν εκ νέου στο 29' όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του προωθημένου Γούτου που έκανε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να φεύγει οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 33' με τον Γκαλμπογκίνη να κάνει ένα πανέμορφο βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να περνάει εκατοστά από την συμβολή των δοκών. 

Στην επανάληψη ο Σμόλικας μπήκε με διάθεση να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση - τρίποντο. Αρχικά, προειδοποίησε στο 57' όταν ο Νερπιέτρι γύρισε από τα δεξιά προς τον Χριστακέα με τον δεύτερο να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πολύζος είδε την μπάλα να του στρώνεται στα όρια της περιοχής και με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά του Αρκουδή γράφοντας το 2-0. 

Από εκεί και πέρα το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία με την ομάδα του Νίκου Χρόνη να φτάνει άλλες δυο φορές στο γκολ. Στο 68ο λεπτό ο Κακαβίτσης με όμορφη κεφαλιά από κοντινή απόσταση ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 72' ο Νερπιέτρι ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας όμορφα εκδηλωμένης επίθεσης, με τον μεσοεπιθετικό του Σμόλικα να πλασάρει εύστοχα για το 4-0. Το μόνο άξιο προς αναφορά πριν το τριπλό σφύριγμα της λήξης ήταν η αποβολή του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Μπαρούτα ο οποίος έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του κ. Ακρίβου. 

Διαιτητής: 

Aκρίβος Κωνσταντίνος

Βοηθοί: 

Mπατζιανούλης Παναγιώτης - Ντελέζος Παναγιώτης

Οι συνθέσεις: 

Iπποκράτης (Γιώργος Χατζής): Αρκουδής, Παπαποστόλου, Κουρούκας, Φραχόλι Ο. (88' Καραγιάννης), Φραχόλι Φ., Βούγιας (79' Μήτρος Ε.), Ελιζόπουλος (46' Ντόβας), Αλιάι, Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Κλεισιάρης (46' Γεωργούλας).

Σμόλικας Φανάλης (Νίκος Χρόνης): Μπαρούτας, Πατσής (61' Γκιόνα), Πόνηρος, Πολύζος, Αλατάς, Γούτος Ν. (72' Χαρισούλης), Φούντογλου, Νερπιέτρι, Γκαλμπογκίνης (72' Κατσάρας), Κακαβίτσης (72' Τάφα), Χριστακέας (81' Γούτος).