Βαθμολογία

Ζητούν την αποχώρηση του Κλάτενμπεργκ 11 ομάδες της Super League

Με επιστολή τους 11 από τις 14 ομάδες της Super League ζητούν την αποχώρηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ/ΕΠΟ έχει προσληφθεί στη Λίγκα ως σύμβουλος για το project της επαγγελματικής διαιτησίας.

Στην ουσία βρίσκεται σε απραξία, ενώ παράλληλα έχει πολύ υψηλό κασέ. Την επιστολή υπογράφουν οι εξής: ΑΕΚ, Άρης, Βόλος, Κηφισιά, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία.

Αντίθετα, στη διαδικασία δεν μετέχουν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.

Αναλυτικά η επιστολή των «11» προς το προεδρείο της Super League:

«ΘΕΜΑ: Άμεση Διακοπή Συνεργασίας με τον κ. Κλάτενμπεργκ

Αξιότιμε πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ

Όπως προκύπτει από τη σχετική σύμβαση και την αντίστοιχη αναγγελία πρόσληψης, η απασχόληση του κ. Κλάτενμπεργκ κοστίζει ετησίως στη Λίγκα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ (συνυπολογιζόμενων των δαπανών εισφορών, φόρων και λοιπών παροχών όπως διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κινητής τηλεφωνίας κλπ).

Προσέτι, η αντιπαροχή της Σούπερ Λιγκ 1 Ελλάδας προς τον κ. Κλάτενμπεργκ ουδόλως αντιστοιχεί στην συμφωνηθείσα παροχή του, δηλαδή σε παρασχεθείσες υπηρεσίες, καθώς, δεδομένα πέραν από μία απλοϊκη περιγραφή Powerpoint σχετικά με τον σχεδιασμό της Επαγγελματικής Διαιτησίας, ουδέν πραγματικά παρασχέθηκε. Η, δε, συνταχθείσα από τον κ. Κλάτενμπεργκ κατάσταση απασχόλησης του ολίγων ημερών ανά μήνα σε περίοδο ενός έτους, μόνο υποτιμητική προς τις ΠΑΕ και μετά βεβαιότητας καταχρηστική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, ζητούμε να τεθεί σε ψηφοφορία κατόπιν εισαγωγής του στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ ως θέμα ημερήσιας διάταξης και μετά από τη συζήτηση του, η άμεση διακοπή της συνεργασίας της Σούπερ Λιγκ 1 Ελλάδος με τον εν λόγω κ. Κλάτενμπεργκ, από υπαιτιότητα του, λόγω μη ανταπόκρισης του στα συμβατικά καθήκοντα και υποχρεώσεις του».

ΠΗΓΗ