Βαθμολογία

EURO U19: Η Εθνική Νέων στην Elite Round, στις 7/12 η κλήρωση

Μία νίκη κόντρα στην Λιθουανία στην προκριματική φάση, ήταν αρκετή για την Εθνική Νέων ώστε η 3η θέση που κατέλαβε στον όμιλό της να την οδηγήσει στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την προκριματική φάση του EURO U19 προκρίνονταν οι δύο πρώτες στη βαθμολογία ομάδες του κάθε ομίλου και μόλις η μία καλύτερη 3η και από τους 13 ομίλους των προκριματικών.

Η Εθνική μας ομάδα, με μία νίκη κόντρα στους (δεύτερους στη τελική βαθμολογία του ομίλου) Λιθουανούς, αναδείχθηκε καλύτερη 3η ομάδα όλων των ομίλων, παρά τις δύο ήττες που έκανε από Τουρκία και Λευκορωσία.

Έτσι η ομάδα του Τάσου Θέου, θα δώσει το παρών στην κλήρωση της 7ης Δεκεμβρίου, μαζί με: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία και Ουκρανία.

Αυτές οι 28 ομάδες, θα σχηματίσουν στην Elite Round επτά ομίλους, από τους οποίους την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρει μόνο ο πρώτος του κάθε ομίλου. Η φάση αυτή θα διεξαχθεί την προσεχή Άνοιξη.

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 (15-28 Ιουλίου 2024), θα μετάσχουν οι 7 ομάδες που θα προκριθούν από την Elite Round και φυσικά η διοργανώτρια, Β. Ιρλανδία.