Βαθμολογία

«Υποχρέωση ο σεβασμός στους αντιπάλους, καθήκον η πρόκριση»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος μίλησε για τη συμμετοχή της Εθνικής U19 στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας. Η Ελλάδα συμμετέχει στον 8ο όμιλο με αντιπάλους τη Λιθουανία, τη Λευκορωσία και την Τουρκία που είναι η διοργανώτρια, καθώς οι αγώνες του ομίλου (8ος) που εκκινούν στις 15/11, θα διεξαχθούν στην Αττάλεια.

Ο κ. Θέος άφησε πίσω την πρόκριση στην τελική φάση της προηγούμενης διοργάνωσης και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική ομάδα έχει υποχρέωση να σέβεται τους αντιπάλους της, αλλά και καθήκον να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Η ομάδα αποτελείται από ένα σύνολο νεοεισελθόντων παικτών και σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και "δεσίματος" των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο φυσικά ισχύει και ναι, χρειάζεται χρόνος, όμως το αισιόδοξο για μας είναι ότι ήδη από το τουρνουά των φιλικών στην Κροατία η ομάδα δημιούργησε τη μορφή του αγωνιστικού της DNA.

Η επιτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση του EURO U19 στη Μάλτα ανήκει στο παρελθόν. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε το «σήμερα» με ανάλογη συνέπεια και επιτυχίες, αρχής γενομένης από τα ματς της προκριματικής φάσης στην Αττάλεια. Τα φαβορί δεν ειναι στα χαρτιά, αλλα αποδεικνύονται στο γήπεδο. Είναι υποχρέωσή μας ο σεβασμός στους αντιπάλους και καθήκον μας η πρόκριση στην Elite Round".