Βαθμολογία

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ Β και πήρε το τρίποντο η ΑΕΛ!

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει ακόμη μια νίκη για την 8η αγωνιστική του A' Oμίλου της Superleague 2, επικρατώντας εύκολα του ΠΑΟΚ Β' με 2-0 σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "AEL FC Arena". 

Πλέγας και Παπαγεωργίου Κ. οι σκόρερ της ΑΕΛ που θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Ο Κανίς είχε απωλέσει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ Β' στο 56ο λεπτό, με τον Σουλούκο να κρατάει το προβάδισμα για την ΑΕΛ σε εκείνο το σημείο. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Με διάθεση να επιτεθεί και να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΛ, η οποία θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Οι "βυσσινί" κατάφεραν ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία όταν στο 15ο λεπτό ο Ηλιάδης έκανε σέντρα ακριβείας προς τον Πλέγα ο οποίος με όμορφη κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Μοναστηρλή για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους και έχοντας διώξει το άγχος του να προηγηθούν θέλησαν να "πνίξουν" τους "ασπρόμαυρους" οι οποίοι από την αρχή της αναμέτρησης έδειξαν αποσυντωνισμένοι και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στον ρυθμό της ΑΕΛ. Στο 25ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έκλεψαν την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Πεντρόσο με τον τελευταίο να θέλει να τελειώσει την φάση και την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ. Στο 34' ο Κοσσονού επιχείρησε ένα διαγώνιο συρτό σουτ με τον Μοναστηρλή να πέφτει και να διώχνει δύσκολα καθώς η μπάλα λίγο πριν είχε σκάσει στο τερέν. 

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα πριν το διπλό σφύριγμα της ανάπαυλας. Στο 40ο λεπτό ο Μαϊδανός δοκίμασε ένα συρτό σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να παίρνει επικίνδυνη τροχιά προς την αριστερή γωνία του Μοναστηρλή ο οποίος πρόλαβε και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο 45ο λεπτό ο κιτρινισμένος εκείνη την ώρα Παναγιώτου ανέτρεψε τον Πεντρόσο με την αποστολή και τον κόσμο της ΑΕΛ να ζητάει το πέναλτι και τον διαιτητή Κουκούλα σε συνεννόηση με τον αρμόδιο πρώτο βοηθό Μαραθωνίτη να κλείνουν τα μάτια σε μια καθαρή παράβαση. 

Το "σκηνικό" παρέμεινε ίδιο με την έναρξη της επανάληψης. Στο 54ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ  έκλεψαν την μπάλα με τον Κοσσονού να εκτελεί από πλεονεκτική θέση και τον Μοναστηρλή να έχει απάντηση, σε μια σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ. Στο 56ο λεπτό ο Μαϊδανός υπέπεσε σε σημαντικό λάθος στον χώρο του κέντρου με τον Τασιούρα να κλέβει την μπάλα και να φτάνει μέχρι την μεγάλη περιοχή γυρίζοντας προς τον Κανίς, ο οποίος σούταρε με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι για χέρι του Ηλιάδη. Ο Κανίς ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σουλούκο να τον σταματάει με τα πόδια, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και την αναμέτρηση να παίρνει φωτιά από εκείνο το σημείο και έπειτα. 

Η ΑΕΛ θέλησε να ηρεμήσει το παιχνίδι στην συνέχεια και να κυκλοφορήσει εκ νέου μπάλα. Στο 74ο λεπτό δε κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο νεοεισερχόμενος Παπαγεωργίου Κ. έκανε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει αργά και βασανιστικά στην αριστερή γωνία του Μοναστηρλή για το 2-0. Από εκεί και πέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλησε η ομάδα του να διαχειριστεί την αναμέτρηση. Τα τελευταία λεπτά έδειχναν διαδικαστικά καθώς η ΑΕΛ ήταν καθολικά ανώτερη στην αναμέτρηση και σίγουρα θα μπορούσε να είχε ανοίξει κι άλλο την διαφορά του σκορ. Στο 91ο λεπτό ο Ρουμάντσεβ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει περιέργη τροχιά και να σταματάει στο δεξί δοκάρι. 

Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ με την ΑΕΛ να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη που συνδιάστηκε με ωραίο ποδόσφαιρο και να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία τόσο τον βαθμολογικό πίνακα όσο και την απόδοσή της η οποία κάθε αγωνιστική εμφανίζεται και πιο βελτιωμένη υπό τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη. 

Διαιτητής: 

Κουκούλας Παναγιώτης(Λέσβου)

Βοηθοί: 

Μαραθωνίτης Μαρίνος(Αθηνών) - Μπάλλας Χρήστος(Τρικάλων)

Τέταρτος: 

Καλαντζής Στέφανος - Βαΐος 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΕ ΑΕΛ(Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός(78' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού(78' Μπρου), Αντράντα(Θωμαΐδης), Οτορμίν(63' Παπαγεωργίου Κ.), Πεντρόσο(86΄Πατράλης), Μαυριάς

ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β(Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Τσοπούρογλου, Τασιούρας(78' Μανωλιούδης), Παναγιώτου, Παντεκίδης, Παξής, Νινούα(78' Γκούμας) Γρόσδης(78' Ρουμάντσεβ), Κανίς(60' Κιτσάκης), Δαρέλας, Γκορντετζιάνι(17' Πανίδης λ.τρ.).