Βαθμολογία

To τελικό σχέδιο για την ΕΡΤ. Κλείσιμο και 2 σε 1 για ΕΡΤ2 – ΕΡΤ3

Μετά τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΡΤ θα γίνουν εξαγγελίες για την αναδιάρθρωση του Φορέα. Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν ρεπορτάζ που ήθελε αλλαγές στις ονομασίες όλων των καναλιών και συγκεκριμένα ΕΡΤ, ERT NEWS και ERT CULTURE από τη συγχώνευση που θα γίνει μεταξύ ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Εμένα μου ήρθαν άλλες πληροφορίες. Θα διατηρηθούν τα ονόματα ΕΡΤ1 και ΕΡΤ ΝΕWS και το τρίτο κανάλι που θα έχει όλες τις πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκπομπές, επιλεγμένες «δύσκολες» για το ευρύ κοινό ξένες σειρές και ταινίες, εκπομπές της περιφέρειας και όλα τα αθλητικά γεγονότα θα διατηρήσει το όνομα ΕΡΤ2 ή θα λέγεται ΕΡΤ PLUS.

Φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει και το ERTFLIX ενώ θα διατηρηθούν και τα γραφεία της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη και θα γίνεται και εκεί παραγωγή εκπομπών για όλα τα κανάλια. Απολύσεις δεν προβλέπονται παρά το κλείσιμο των καναλιών.

Όλο το σχέδιο θα έχει ορίζοντα τελικής υλοποίησης τετραετίας και θα πάρει μορφή από την αρχή της επόμενης σεζόν. Πάνω στο τραπέζι παραμένουν τα ζητήματα της μέτρησης της τηλεθέασης για την ΕΡΤ αλλά και της απόσυρσης από τη διαφημιστική αγορά πλην μεγάλων αθλητικών γεγονότων αλλά και της Eurovision.

ΠΗΓΗ