Βαθμολογία

«Οι τρίτεκνοι πρέπει να στηριχθούν ως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»

Τη στήριξη αλλά και την αντιμετώπιση των τρίτεκνων οικογενειών ως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)  που αφορά τη λήψη μέτρων στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών.

Σύμφωνα με την επιστολή οι τρίτεκνες οικογένειες υπερβαίνουν τις 200.000,  ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και πλήττονται ανελέητα λόγω της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας ενώ «αποτελούν το “κλειδί” για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του Δημογραφικού προβλήματος και η ενίσχυση τους  είναι πολύ σημαντική για τον τόπο.»

Αναφέρεται ότι  «η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια που υπάρχει στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια μας αγγίζει όλους, αλλά επιδρά περισσότερο στις μεγάλες οικογένειες» καθώς και το γεγονός ότι «όταν στο επόμενο ακόμα διάστημα και το ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης είναι ορατό και οι παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν με τα προβλήματα στις εξαγωγές ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να γίνει ΑΜΕΣΗ παρέμβαση.»

Επισημαίνεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές κλπ.) να έχουν την μεταχείριση που χρειάζονται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε επιδοτήσεις, δάνεια, χρέη κλπ. (αν και αυτό έπρεπε να ισχύει για όλους.)»

Προτείνεται μία δέσμη προτάσεων και ζητείται η λήψη των απαραίτητων μέτρων ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστεί το Δημογραφικό πρόβλημα που έχει λάβει «εκρηκτικές διαστάσεις.»