Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προκαλούν ερωτήματα, και ο κόσμος παράλληλα περιμένει να μάθει πότε θα χρειαστεί ν’ ανάψει τη θέρμανση, με τον μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη να τονίζει μέσω του Ράδιο Ένα 102,5 και μιλώντας στον Ηλία Κουτσερή, ότι από τις 20 περίπου Νοεμβρίου αναμένονται τα πρώτα αισθητά κρύα!

«Ο Νοέμβριος σαν ένας καλός πρώτος μήνας του φθινοπώρου, σαν Σεπτέμβριος και έτσι θα είμαστε μέχρι 20-21 του μήνα. Θα έχουμε λίγο κρύο αυτήν την εβδομάδα, λόγω των βορείων ανέμων που θα επικρατήσουν την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο. Πέμπτη-Παρασκευή και ίσως λίγο Σάββατο οι θερμοκρασίες θα είναι στους 19-20 βαθμούς Κελσίου, αν και το σαββατοκύριακο ειδικά στην ανατολική Θεσσαλία αναμένεται βελτίωση» ανέφερε ο κ. Τακούδης.

Αναμένοντας λίγα ήπια φαινόμενα στο κέντρο και νότια της Μαγνησίας το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Τακούδης σημείωσε αύριο Πέμπτη αναμένονται κάποιες συννεφιές το πρωί και ότι οι βόρειοι άνεμοι ρίχνουν τη θερμοκρασία στους 20-22 βαθμούς στον Βόλο, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός μέχρι και το απόγευμα, έστω και με βόρειους ανέμους και με τη θερμοκρασία να είναι στους 19-20 βαθμούς. Παρασκευή βράδυ μέχρι Σάββατο πριν το μεσημέρι, αναμένονται κάποιες συννεφιές και λίγα φαινόμενα, με βροχές λίγων χιλιοστόμετρων και τελείως τοπικά, κυρίως στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας. Περισσότερες θα είναι βέβαια στα ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας. Το Σάββατο όμως και πάλι βελτιώνεται το καιρικό σκηνικό, με νότιους ανέμους που ανεβάζουν και πάλι τη θερμοκρασία, και την Κυριακή ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να δείξει ακόμη και 24 βαθμούς Κελσίου, με μέτριους νότιους ανέμους, και σχετικά υψηλές τιμές υγρασίας.

Κρύο λοιπόν πότε θα έρθει; «Μέχρι 20-21 Νοεμβρίου δεν φαίνεται να έχουμε αλλαγές. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, τα πρώτα χιόνια αναμένονται στον ελλαδικό χώρο το διάστημα 20-24 Νοεμβρίου, σε σχετικά υψηλά ορεινά μέρη. «Αυτό θα φέρει δροσιά έως κρύο στα τέλη Νοεμβρίου και ίσως χρειαστεί ν’ ανάψει θέρμανση. Θα έχουμε στοιχεία μέχρι τότε με τις πρώτες αποκλίσεις για Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο» σημείωσε ο κ. Τακούδης. Οπότε, με αυτά τα στοιχεία θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς θα κινηθεί ο χειμώνας στην περιοχή μας!

magnesianews.gr