Βαθμολογία

Με τον Σιμεόνε στον πάγκο η Ατλέτικο Μαδρίτης έως το 2027

Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να επισημοποιηθεί η επέκταση του συμβολαίου του Ντιέγκο Σιμεόνε με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη “Marca”, ο Αργεντινός τεχνικός αποδέχθηκε μία πρόταση που προβλέπει αισθητά μειωμένες απολαβές σε σχέση με τα περίπου 16 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως με βάση την τρέχουσα συμφωνία, η οποία λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Το τελευταίο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της αδελφής και εκπροσώπου του, Ναταλία Σιμεόνε, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ισπανικού συλλόγου, Μιγκέλ Ανχελ Χιλ, αφορούσε τη διάρκεια του νέου συμβολαίου, με τη διοίκηση να πείθει τελικά την πλευρά του «Τσόλο» να υπογράψει για τρία χρόνια, ως το 2027, και όχι για δύο όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Ο αναμορφωτής και δημιουργός της σύγχρονης Ατλέτικο συμπληρώνει στα τέλη Δεκεμβρίου δώδεκα χρόνια στο «τιμόνι» της ομάδας, την οποία ανέλαβε στα τέλη του 2011. Πέρυσι τέτοια εποχή η θέση του έμοιαζε επισφαλής, αλλά μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως την εικόνα και η ομάδα του είναι πρώτη στην άτυπη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος για το ημερολογιακό έτος 2023.

Στις έντεκα πλήρεις σεζόν του στη Μαδρίτη (χωρίς να υπολογίζεται δηλαδή η πρώτη χρονιά, που ανέλαβε στα μισά), η Ατλέτικο δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από την τρίτη θέση και τις περισσότερες χρονιές συναγωνίζεται στα ίσια τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, παρότι το μπάτζετ της είναι περίπου το μισό.

Το 2014 και το 2021 ο Σιμεόνε οδήγησε τους «ροχιμπλάνκος» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ συνολικά έχει πανηγυρίσει οκτώ τίτλους, που τον καθιστούν τον πλέον επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου. Με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ο Αργεντινός θα γίνει και ο μακροβιότερος τεχνικός στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

ΠΗΓΗ