Βαθμολογία

Πρώτο τρίποντο - ανάσα για την Δόξα Αργυροπουλίου!

Την πρώτη της νίκη σε συνδυασμό με την καλύτερή της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα Αργυροπουλίου επικρατώντας εκτός έδρας με 3-0 του Ιπποκράτη. 

Σακοράφας και Κίτσιος Δ. (δις) οι σκόρερ της ομάδας του Φεραίου Γιαννακού που πραγματοποίησε ένα άριστο τακτικά παιχνίδι.

Toυ Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να ψάξουν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. Ο Ιπποκράτης προσπάθησε πιο άμεσα, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο υπομονετικοί και έψαξαν το τέρμα με πιο ορθολογικό τρόπο. 

Οι ποδοσφαιριστές του Φεραίου Γιαννακού κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη καλή στιγμή που πραγματοποιήθηκε συνολικά στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό ο Κίτσιος Π. δοκίμασε ένα συρτό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής με τον Αρκουδή να αποκρούει ασταθώς σε έναν χώρο που ο Σακοράφας με κοντινό πλασέ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του γράφοντας το 1-0. 

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές της Δόξας θέλησαν να ελένξουν τον ρυθμό το αγώνα, έχοντας φέρει το ματς να γέρνει προς την δική τους πλευρά. Στον αντίποδα, ο Ιπποκράτης προσπάθησε αρκετά και δεν μπορεί να πει κανείς ότι του έλειψε η διάθεση και το πάθος, ωστόσο υστερούσε στην τελική πάσα που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ώστε να γίνει απειλητική η ομάδα του Γιώργου Χατζή. Στο 40ο λεπτό ο Κίτσιος Δ. βρέθηκε σε θέση βολής υπό καλές συνθήκες με το σουτ του να φεύγει αρκετά ψηλά προειδοποιώντας για αυτό που θα ακολουθούσε στην επανάληψη. 

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να δώσουν χώρο στους γηπεδούχους και να τελειώσουν το ματς στην κόντρα - επίθεση. Αυτό το οποίο σχεδίασε ο Φεραίος Γιαννακός στα αποδυτήρια έγινε πράξη μόλις στο 47ο λεπτό, όταν η Δόξα έτρεξε γρήγορα στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Κίτσιο Δ., ο οποίος απέφυγε και τον Αρκουδή και άφησε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας για το 2-0. 

Πέρα από αυτό το σημείο, η αναμέτρηση φάνηκε να έχει πάρει τον δρόμο της, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν απλά να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη. Στο 63ο λεπτό δε τελείωσαν οριστικά την υπόθεση νίκη όταν ο Τσιρογιάννης με όμορφη μπαλιά έκοψε στα δυο την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας σε θέση τετ α τετ τον Κίτσιο Δ. που με όμορφο πλασέ στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ του εξερχόμενου Αρκουδή έγραψε το τελικό 3-0. 

Ο Ιπποκράτης έψαξε το... γκολ της τιμής στο φινάλε βγάζοντας διάθεση ως το τελευταίο λεπτό. Ωστόσο, το μόνο άξιο προς αναφορά που συνέβη πριν από το τριπλό σφύριγμα της λήξης που βρήκε την Δόξα Αργυροπουλίου να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη ήταν η απόκρουση του νεαρού Μπουρονίκου (πέρασε ως αλλαγή αντικαθιστώντας τον τραυματία Γεωργούλα) στο τετ α τετ με τον Μήτρο Χ. στο 78ο λεπτό.  

Διαιτητής: 

Μπουρονίκος Μιλτιάδης 

Βοηθοί: 

Γκαρέλης Κωνσταντίνος - Μπατζιανούλης Παναγιώτης 

Οι συνθέσεις: 

Ιπποκράτης (Γιώργος Χατζής): Αρκουδής, Μήτρος Κ. (46' Παπακωνσταντίνου), Κωστάκης, Φραχόλι Φ. (73' Μήτρος Δ.), Βιλλής, Βούγιας, Φραχόλι Κ. (46' Κλεισιάρης), Αλλιάϊ, Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Γεωργούλας (56' Μήτρος Ε.).

Δόξα Αργυροπουλίου (Φεραίος Γιαννακός): Γεωργούλας (72' Μπουρονίκος λ.τρ.), Καραμπάλιος, Κίτσιος Π., Κίτσας, Δασκαλόπουλος, Κάσα, Κατσαρός, Τσιρογιάννης, Σακοράφας, Κίτσιος Δ., Βογιατζής Α. (38' Λέκα Α. λ.τρ. - 72' Καραγιάννης λ.τρ.).