Βαθμολογία

Άνδρας και Υγεία-Προληπτικός Έλεγχος

Ενημερωτική δράση με θέμα: Άνδρας και Υγεία-Προληπτικός Έλεγχος (Καρκίνος του Προστάτη – Καρδιαγγειακές Παθήσεις), πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας..Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για νόσους που αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Λάρισας, κος. Χατζίδης Στέφανος, αναφέρθηκε στο τι είναι ο καρκίνος του προστάτη, πόσο συχνός είναι, ποιοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και ποια είναι τα συμπτώματα του και έκανε εκτενή αναφορά για τα Καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου.

Η Επισκέπτρια Υγείας κα. Πατσιώλη Αφροδίτη, τόνισε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία του πληθυσμού όπως, τα εμβόλια της γρίπης, του τετάνου , του έρπητα ζωστήρα, του πνευμονιόκοκκου κ.α.

Τέλος, έγινε αναφορά στη σημασία της πρόληψης, καθώς οι άνδρες άνω των 50 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις, για να μπορεί να γίνει έγκαιρα η ανίχνευση και θεραπεία της νόσου, ενώ οι άνδρες που πληρούν παράγοντες επικινδυνότητας θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις ήδη από την ηλικία 40 με 45 ετών.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη,τηλ.2416006922,email  kkoinotitasroma@larissa.gov.gr