Βαθμολογία

Τρεις φορές πέντε γκολ 52 χρόνια μετά

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 του Πανσερραϊκού την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μόλις στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει σημειώσει αξιομνημόνευτη παραγωγικότητα και σημαντικό ρόλο έχουν οι τρεις νίκες με σκορ 5-0.

Πριν από τη νίκη επί της ομάδας των Σερρών ο Παναθηναϊκός  είχε επικρατήσει σημειώνοντας πέντε γκολ και απέναντι στον Παναιτωλικό στις 16 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο, αλλά και κόντρα στον Ατρόμητο στις 8 Οκτωβρίου.

Το να υπάρχουν τόσο νωρίς τρεις νίκες με πέντε γκολ και πάνω στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει συμβεί ακόμη τρεις φορές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με τελευταία αυτή της σεζόν 1971-72. Η διαφορά με την τωρινή επίδοση είναι πως φέτος δεν έχουν δεχθεί γκολ σε καμία από αυτές τις νίκες, κάτι που συνέβη στις τρεις προηγούμενες φορές.

Στην έναρξη της σεζόν 1971-72 είχαν επικρατήσει του Φωστήρα την 3η αγωνιστική με 7-2 εντός, απέναντι στα Τρίκαλα με 5-0 εντός έδρας για την 6η αγωνιστική και απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 9η αγωνιστική με 5-0.

Η δημιουργία του ρεκόρ είχε γίνει από την ομάδα του Χάρι Γκέιμ το 1960-61, όταν επικράτησε του Φωστήρα εκτός έδρας με 5-1 για την 1η αγωνιστική, του Ατρομήτου με 5-1 εντός για την 6η αγωνιστική και της Προοδευτικής εντός έδρας με 8-1 για την 9η αγωνιστική.

Την επόμενη σεζόν (1961-62) το επανέλαβε με αντιπάλους τον Εθνικό με 5-1 εντός για την 3η αγωνιστική, τη Δόξα Δράμας με 6-3 εντός για την 5η αγωνιστική και την Προοδετική εκτός με 5-2 για την 9η αγωνιστική.

ΠΗΓΗ