Βαθμολογία

Το ποδόσφαιρο είναι η απάντηση (video)

Με μεγάλη επιτυχία και όμορφες στιγμές έπεσε στην Χίο η αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων του προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Football is the Answer, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την UEFA, στο πλαίσιο του προγράμματος HatTrick.

Η Χίος ήταν ο δεύτερος προορισμός του προγράμματος όπου με την υποστήριξη της ΕΠΣ πραγματοποιήθηκε διήμερο workshop (21&22 Οκτωβρίου) πάνω σε θέματα Βιωσιμότητας Ποδοσφαίρου. Στο workshop συμμετείχαν ενήλικες πρόσφυγες από το ΚΕΔ Χίου, Διεύθυνση ΚΥΤ & ΚΕΔ, Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, ηλικίας 18-40 ετών. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το workshop αλλά είχαν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καλεσμένους όπως η Παραολυμπιονίκης μας Κέλλυ Λουφάκη, ο επικεφαλής εκπαίδευσης της ΕΠΟ Μιχάλης Μητροτάσιος, καθώς και να παίξουν ποδόσφαιρο, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια πραγματική γιορτή!

Επιπρόσθετα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  τουρνουά για ηλικίες έως 15 ετών, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Χίου, καθώς και από ακαδημίες του νησιού. Το γήπεδο γέμισε χαρούμενες φωνές και τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως μετέδωσαν το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ένα, το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν δέχεται διακρίσεις.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης και δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει σε όσους και όσες το έχουν ανάγκη, γιατί το ποδόσφαιρο έχει τη δική του δύναμη, το ποδόσφαιρο… είναι η απάντηση!

">http://