Βαθμολογία

Κόκκαλης: «Πνίγηκε» στις υποσχέσεις του το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη «πνίγηκε» στις ίδιες τις υποσχέσεις του, εδώ και ενάμιση μήνα παραμένουν χωρίς κρατική αρωγή πλημμυροπαθείς στα παρακάρλια χωριά του Δήμου Κιλελέρ» τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με κατοίκους σε Σωτήριο και Αρμένιο.

Ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για το γεγονός πως δεν έχουν ακόμη καταβληθεί οι στοιχειώδεις κρατικές ενισχύσεις, αλλά και για το ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη αποζημίωσης για μία σειρά αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Μετά τις επαφές που είχα στο Σωτήριο και το Αρμένιο, δύο χωριά που πλήρωσαν ακριβά το τίμημα των πλημμυρών, είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτή η απουσία της πολιτείας. Το περιβόητο επιτελικό κράτος που επικαλείται ο πρωθυπουργός «πνίγηκε» στις ίδιες του τις υποσχέσεις. Οι μισοί κάτοικοι δεν έχουν λάβει καν την κρατική αρωγή, τόσες εβδομάδες μετά! Την ίδια στιγμή κι ενώ πλησιάζει ο χειμώνας, δε βλέπουμε να γίνονται έργα για την αναχαίτιση τυχόν νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αποζημίωση στα δέντρα, ενώ οι προκαταβολές που εξαγγέλθηκαν για σειρά κοστοβόρων ως προς την καλλιέργεια προϊόντων όπως το βαμβάκι και η ντομάτα, είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.

Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω και τα σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας που έχουν δημιουργηθεί, καταλαβαίνει κανείς το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών. Θα συνεχίσω με την κοινοβουλευτική μου δράση να επισημαίνω τα προβλήματα και να ζητώ επιτακτικά τη λύση τους, μέχρι αυτό να γίνει» κατέληξε.