Βαθμολογία

Εύκολο απόγευμα για τον πεντάστερο Απόλλωνα!

Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Απόλλων Λάρισας πέρασε εύκολα από το "Γ. Μητσιμπόνας" επικρατώντας με 5-1 του Ιπποκράτη για την 4η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας DE - TOX. 

Ανώτεροι καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Τάσου Βενέτη. Μπουκουβάλας, Πασιάς, Χατζηλιόντας, Τσιούτσιας και Τσαπατόρης οι σκόρερ των νικητών. Ο Ζυγούρης είχε μειώσει προσωρινά για τους γηπεδούχους. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς:

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να φανούν απειλητικοί από το ξεκίνημα κόντρα σε έναν Ιπποκράτη που για μια ακόμη αναμέτρηση είχε αρκετές απουσίες και προβλήματα στην σύνθεσή του. Στο 7' ο Πασιάς έκανε το πλασέ με τον Κωστάκη να μπλοκάρει. Στο 16ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Μπουκουβάλα να πλασάρει από τα όρια της περιοχής και τον τερματοφύλακα του Ιπποκράτη να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χατζή βρήκαν το τέρμα της ισοφάρισης στο 32'. Συγκεκριμένα, ο Ζυγούρης με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα πίσω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ του Φαρμάκα για το 1-1. 

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων έψαξε γρήγορα την ανάκτηση του προβαδίσματος. Αρχικά προειδοποίησε στο 34ο λεπτό με το φάουλ του Χατζή να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ο Πασιάς υποδέχθηκε την μπάλα από τα αριστερά και με ωραία ατομική ενέργεια πάτησε στην περιοχή εκτελώντας στην δεξιά γωνία για το 2-1. Στο 45' έπειτα από φάση διαρκείας η μπάλα έπεσε στα πόδια του Βούγια που πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας σε μια φάση που ο Ιπποκράτης θα μπορούσε να είχε ανακτήσει το προβάδισμα. 

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο των ποδοσφαιριστών του Τάσου Βενέτη, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Στο 50ο λεπτό ο Χατζηλιόντας κυνήγησε μια θεωρητικά χαμένη μπαλιά με τους ποδοσφαιριστές του Ιπποκράτη να μην συνεννοούνται καλά και τον έμπειρο μέσο του Απόλλωνα να επωφελείται και και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής ουσιαστικά εστίας, με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο και να κάνει έτσι το 3-1. Στο 59' ο Πασιάς βρήκε τον Τσιούτσια με τον δεύτερο να πλασάρει εύστοχα από την "καρδιά" της περιοχής για το 4-1. 

Το τελευταίο μισάωρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Ο Τάσος Βενέτης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κυκλοφορήσουν την μπάλα, δίνοντας χρόνο σε αρκετά νέα πρόσωπα. Στο 77ο λεπτό έπειτα από όμορφη εναλλαγή της μπάλας σε όλο το αντίπαλο επιθετικό μισό, ο Τσαπατόρης έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας γράφοντας το 5-1. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 86ο λεπτό με τον Κούρτη να εκτελεί από μακριά και την μπάλα να σταματάει στην ρίζα της αριστερής δοκού. 

Διαιτητής:

Κοσμάνος Αστέριος 

Βοηθοί: 

Παραφέστας Δημήτριος - Τζιμούρτος Βασίλειος 

Οι συνθέσεις: 

Ιπποκράτης(Γιώργος Χατζής): Κωστάκης, Παπαδόπουλος(64' Παπαϊωάννου), Κουκλομένος(43' Μήτρος Β. λ.τρ.), Φραχόλι, Βίλης, Βούγιας, Γεωργούλας(61' Μήτρος Β.), Αλιάι, Μεγίρος, Ζυγούρης, Ότι 

Απόλλων Λάρισας(Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Μπόρος(74' Τερζούδης), Μπουκουβάλας, Μεταξάς(46' Τσαπατόρης), Λάιος, Χατζηλιόντας(69' Γιάτσιος), Πασιάς, Τσιούτσιας(64' Κούρτης), Χατζής(64' Γερεντές Θ.)