Βαθμολογία

Πρώτο τρίποντο με εκτελεστή τον Aθανασούλη για την Δόξα!

Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Δόξα Βλαχογιαννίου η οποία για την πρώτη Αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΛ επικράτησε με 2-0 του Προμηθέα Λάρισας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γ. Μητσιμπόνας". 

Ο Αθανασούλης ήταν ο σκόρερ και των δυο τερμάτων για την oμάδα του Δημήτρη Αλεξανδρή που ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή: 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα κάτω και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση. Ο αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε τις δυο ομάδες να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους κάνοντας αρκετά δύσκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων. Στα πρώτα λεπτά η Δόξα γέμισε την περιοχή του Γκόβαρη με στημένες μπάλες τις οποίες κέρδιζε συχνά - πυκνά οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίστηκαν από την άμυνα του Προμηθέα. 

Μετά το πέρας των πρώτων 15' ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αλεξανδρή έβγαλαν περισσότερη ποιότητα στο τερέν και έφταναν ουσιαστικά στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη άξια προς αναφορά στιγμή καταγράφηκε στο 20ο λεπτό με τον Φακίτσα να εκμεταλλεύεται ένα λάθος στην "καρδιά" της αντίπαλης άμυνας, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν το πλασέ του ποδοσφαιριστή της Δόξας πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στο 28' η Δόξα προειδοποίησε για δεύτερη φορά όταν ο Παπανικολάου με συρτό πλασέ ανάγκασε τον Γκόβαρη να πέσει στην δεξιά του χωριά και να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. 

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίκαια αυτό που έψαχναν και δικαιούταν με βάση την εικόνα τους στο 33ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Παληγιάννης με όμορφη πάσα βρήκε τον Αθανασούλη που με όμορφο τελείωμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0. Στο 37' ο Πέτρου συνέκλινε από τα αριστερά προς τον άξονα κάνοντας ένα όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 40ο λεπτό με ίδιο "δράστη" και διαφορετικό δημιουργό. Συγκεκριμένα, ο Παπανικολάου με όμορφη κάθετη πάσα έκοψε στα δυο την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας σε θέση βολής τον Αθανασούλη που πλάσαρε με άνεση τον εξερχόμενο Γκόβαρη στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας για το 2-0. 

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Όσο κι αν το 2-0 είναι ένα σκορ το οποίο θα έδινε την δυνατότητα στην ομάδα του Βαγγέλη Στεφανή να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση η εικόνα της αναμέτρησης δεν προμήνυε σε τίποτα κάτι τέτοιο. Στο 63' ο Παπανικολάου βρήκε τον Δούκα στο δεύτερο δοκάρι με τον δεύτερο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 80ο λεπτό ο νεοεισερχόμενος και έμπειρος Κοντοθανάσης είδε εκτός εστίας τον Γκόβαρη και θέλησε να πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να μην του κάνει το "χατίρι" και να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ένα τέρμα στο 94ο λεπτό με τον Ραπτοτάσιο να κάνει την προβολή από κοντά και την μπάλα να σταματάει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

Κάπως έτσι, η ιστορική Δόξα Βλαχογιαννίου ξεκίνησε με το "δεξί" της υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας έχοντας πρωταγωνιστικούς στόχους επιστρέφοντας φέτος σε μια κατηγορία από την οποία απουσίαζε για αρκετά χρόνια. 

Διαιτητής

Φακής Γεώργιος 

Βοηθοί

Bαλιώτης Θωμάς - Σκριάπας Στέργιος

Oι συνθέσεις

Προμηθέας Λάρισας (Βαγγέλης Στεφανής): Γκόβαρης, Δάουλας, Διβανές (71' Χαλιαμούρας), Μπασδέκης (60' Σεΐτης Σ.), Καρβουνιάρης, Γκέκας, Σεΐτης Γ., Τζιώρας Β. (71' Κώστας), Ασίκογλου (38' Παραλυκούδης λ.τρ.), Τζιώρας Φ, Ραπτοτάσιος.

Δόξα Βλαχογιαννίου (Δημήτρης Αλεξανδρής): Παπαϊωάννου, Παπανικολάου, Παληγιάννης, Κυπαρίσσης, Ιωαννίδης (46' Πόρτσε), Γκουρομπίνος, Αθανασούλης (65' Νταμπαλέτσιος), Δούκας, Φακίτσας (84' Γκουρομπίνος Β.), Λάκης (71' Κοντοθανάσης), Πέτρου (71' Γουρομπίνος Μ.).