Βαθμολογία

Ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ

Σε σχέση με δημοσιεύματα και αναφορές για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Super League 1, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σημειώνονται τα εξής.

• Η ΚΕΔ/ΕΠΟ προβαίνει στον ορισμό μόνο των Ελλήνων διαιτητών και όχι των ξένων.

• Οι ομοσπονδίες των χωρών, στις οποίες υποβάλλεται το αίτημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ορίζουν τη διαιτητική ομάδα για κάθε αγωνιστική.

• Στην περίπτωση που είναι αδύνατη η εύρεση διαιτητή elite ή Α’ κατηγορίας, μπορεί να οριστεί ακόμη και διαιτητής UEFA Β’ κατηγορίας, όπως και ο πρόεδρος της SL1 κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με την από 29/8/2023 επιστολή του αναφέρει ρητά: «… μπορείτε να επεξεργαστείτε και άμεσα θα πρέπει να διασφαλίσετε: Την παρουσία Διαιτητών της κατηγορίας 2 UEFA που είναι καλοί διαιτητές από τα πλέον σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θέλουν να προοδεύσουν σε διεθνές περιβάλλον».

• Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε ήταν η Ιταλική, η οποία απέστειλε τα ονόματα διαιτητών που εμείς γνωστοποιήσαμε. Άλλωστε η ίδια ομοσπονδία για το πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ όρισε διαιτητή UEFA Β’ κατηγορίας.

• Όλη η διαδικασία ορισμού αρχιδιαιτητή, ορισμού μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και ορισμού διαιτητών είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της FIFA, της UEFA, τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ποιος ακριβώς είναι «ο θεσμός» που υφίσταται καθημερινά εξευτελισμό;