Βαθμολογία

'Ε(Χ)άσαν λιγοστές ευκαιρίες και έμειναν στο μηδέν!

Σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες Απόλλων Λάρισας και Δωτιέας Αγιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στο γήπεδο Φιλιππούπολης για την 3η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας DE - TOX. 

Η αναμέτρηση αναλώθηκε σε αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και γύρω απ' αυτόν με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο φινάλε του ματς αλλά να μην βρίσκουν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή 

Το ματς: 

Απολύτως μοιρασμένη η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος. Αμφότερες οι δυο ομάδες έδειξαν να δίνουν βάρος στην αμυντική τους λειτουργία έχοντας μια μετριοπαθή φιλοσοφία όσον αφορά το επιθετικό τους παιχνίδι. Η αναμέτρηση παιζόταν στον χώρο του κέντρου με αρκετές δυνατές μονομαχίες. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 15ο λεπτό όταν ο Λαβαντσιώτης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και θέλησε να νικήσει τον Φαρμάκα με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Με τον χρόνο να κυλάει οι δυο ομάδες παρότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην δημιουργία ευκαιριών έβαλαν περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι του. Ο Απόλλων απάντησε στις ευκαιρίες στο 36ο λεπτό με το φάουλ του Χατζή να μπλοκάρεται από τον Καρνάβα. Οι γηπεδούχοι είχαν με την σειρά τους την δική τους μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος στο 43' όταν ο Κούρτης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Πατιά στον χώρο με τον δεύτερο να βγαίνει απέναντι στον Καρνάβα και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Η αναμέτρηση έδειξε την εικόνα δυο ομάδων που με δυσκολία θα έπαιρναν ρίσκο προκειμένου να διεκδικήσουν το γκολ της νίκης. Η κούραση και η ένταση έφερναν νεύρα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να έχει αρκετή δουλειά στο πειθαρχικό κομμάτι.

Στο 64ο λεπτό ο Τάσος Βενέτης πέρασε στην αναμέτρηση τον νεοαποκτηθέντα για τον Απόλλωνα Ανδρέα Χατζηλιόντα. Η είσοδός του έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους οι οποίοι κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους και έδειξαν ότι εφόσον η αναμέτρηση ξεφύγει από το μηδέν η "πλάστιγγα" θα έγερνε υπέρ τους. Στο 78' ο Πατιάς δοκίμασε το πόδι του από μέση αποσταση, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε έξυπνα ένα λάθος της άμυνας του Δωτιέα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Καρνάβα σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνιά, προκειμένου να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της ομάδας του. 

Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό ενόψει της απαιτητικης συνέχειας. Αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή όπου ο Απόλλων θα φιλοξενηθεί από τον Ιπποκράτη και ο Δωτιέας θα υποδεχθεί τον Φαλανιακό. 

Διαιτητής: 

Ακριβός Κωνασταντίνος 

Βοηθοί: 

Μπασινός Γιάννης - Πουρουτίδης Χρήστος 

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Λάρισας(Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Τερζούδης(77' Μπαγιώτας), Νικολακούλης, Καλαπανίδας(46' Γερεντές Γ.), Λάιος, Γκουντρουμπής(64' Χατζηλιόντας), Διβανές, Χατζής(46' Τσαπατόρης λ.τρ.), Πατιάς, Γερεντές Θ.(30' Κούρτης λ.τρ.), Τσιούτσιας 

Δωτιέας Αγιάς(Γιάννης Σιάρκος): Kαρνάβας, Παπανικολάου, Χονδροδήμος, Τσακάλι, Ντελής, Νικολακούλης(73' Κολτράκα), Φουκαλάς, Ντάκουλας, Λαβαντσιώτης, Γκουντίκας(92' Γουργιώτης), Μάντσε(65' Πασχαλίδης)