Βαθμολογία

Το λαρισινό ντέρμπι κρίθηκε στο 89’

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (14/10) στο γήπεδο της Νεάπολης Α’ για το μεγάλο πρωτάθλημα του νομού μας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ηρακλής Λάρισας και Απόλλων Λάρισας αναμετρήθηκαν σε ένα μεγάλο λαρισινό ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν στο φινάλε του ματς με σκορ 1-2.

Η αναμέτρηση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον με τις κερκίδες του γηπέδου να έχουν αρκετό κόσμο.

Το ματς είχε σασπένς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να αποτελούνται κυρίως από νέα φιλόδοξα παιδιά.

Ηρακλής Λάρισας και Απόλλων Λάρισας μόχθησαν για το τρίποντο με το συγκρότημα του κ. Τάσου Βενέτη να παίρνει τη νίκη στο 89’. Από την άλλη οι παίκτες του κ. Θάνου Τριανταφυλλόπουλου παρότι έκαναν μία πολύ σημαντική προσπάθεια δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Σε κάθε περίπτωση η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι σημαντική και στον Ηρακλή βαδίζουν πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο.

Θετικά τα δείγματα από την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας που στη νέα επανεκκίνηση που κάνει από την μεγάλη τοπική κατηγορία, δείχνει πως έχει τις δυνατότητες με τα νέα παιδιά που διαθέτει να κάνει μία αξιόλογη χρονιά που θα δώσει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στο 25’ τετ α τετ του Γερεντέ έβγαλαν οι παίκτες του Ηρακλή Λάρισας πριν περάσει η μπάλα την γραμμή του τέρματος.

Στο 35’ ο Πασσιάς έκανε το 0-1 για τον Απόλλωνα Λάρισας και αυτό ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Για τον Ηρακλή στο πρώτο μέρος ο Δραγατσίκης στο 10’ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα «έγλυψε» το δοκάρι.

Επίσης στο 30’ ο Ζαχαρούλης έκανε μία όμορφη ενέργεια και σουτ διαγώνιο, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας είχε ευκαιρίες με τους Κούρτη, Πασσιά και Τσιούτσια.

Ο Ηρακλής στην επανάληψη είχε στο 50’ τετ α τετ με τον Ζιώγα, που το έβγαλε ο Φαρμάκας και στο 92’ ο Παυλίδης είχε τετ α τετ που το έβγαλε πάλι ο Φαρμάκας.

Ενώ στο 85’ ο Ηρακλή Λάρισας μετά από πίεση που άσκησε, το κόρνερ εκτέλεσε ο Ζαχαρούλης και ο Καμέας με σουτ μέσα στη περιοχή έκανε το 1-1.

Το γκολ της νίκης για τον Απόλλωνα Λάρισας σημείωσε στο 89’ ο Κούρτης με το «μιτάκι» από αριστερά μέσα από τη περιοχή για το τελικό 1-2.

Ηρακλής Λάρισας (Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Ντάτσι, Μαξακούλη (46’ Ράμα), Αναγνώστου, Δραγατσίκης, Παϊτέρης (80’ Καμέας), Πατσιατζής (80’ Παπαστόγιας), Παυλίδης, Γαργάλας (90’ Μεσσής), Ζιώγας, Βέλλας (73’ Κούρτης), Ζαχαρούλης.

Απόλλων Λάρισας (Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Καλαπανίδας, Τερζούδης, Λάϊος, Γκουντρουμπής (80’ Σκούπρας), Μεταξάς (55’ Διβανές), Σιάτρας (60’ Τσαπατώρης), Πασσιάς, Γερεντές (55’ Κούρτης), Τσιούτσιας.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Αναστασίου, Κουβατάς.