Βαθμολογία

Ιταλία: Ο Καφού μηνύει Ρόμα και Qatar Airways για 12 εκ. ευρώ

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ της Ρόμα, Μάρκος Καφού, μήνυσε τον σύλλογο και την Qatar Airways, γράφει η σημερινή (13/10) έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero, εξηγώντας ότι η έκκληση για μια τελική προσπάθεια συνδιαλλαγής έχει οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου.

Διαφορετικά, ο πρώην ποδοσφαιριστής θα οδηγήσει τόσο τον σύλλογο όσο και την αεροπορική εταιρεία στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των διαφημιστικών δικαιωμάτων εικόνας του, την οποία είχε δανείσει στους «Τζαλορόσι» και την αεροπορική εταιρεία για τις ανάγκες τηλεοπτικού σποτ.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από το 2019, όταν ο Καφού συμφώνησε να είναι το «πιστοποιητικό» του συλλόγου (στην κατηγορία θρύλος) ως μέρος της νέας χορηγίας που η εταιρεία, με επικεφαλής τότε τον Τζέιμς Παλότα, σύναψε με την Qatar Airways.

Μετά το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε για τις ανάγκες προώθησης της συμφωνίας η επιτυχία ήταν αναπόφευκτη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη φήμη του Βραζιλιάνου όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο που επρόκειτο να διεξαχθεί τρία χρόνια αργότερα στη χώρα του Κόλπου.

Εν τω μεταξύ, ο Καφού, βλέποντας ότι η Ρόμα κωλυσιεργεί, ζήτησε από τον έμπιστό του στην ιταλική πρωτεύουσα, Βιντσέντζο Αλιότα, να μεσολαβήσει για συμφωνία με τον σύλλογο.

Τον Αύγουστο του 2020 έγινε αλλαγή ιδιοκτησίας, με την άφιξη των Φρίντκινς. Ο Καφού περίμενε ακόμα αρκετούς μήνες, καθώς δεν ήθελε να στραφεί απέναντι στην ομάδα που κατέχει εξέχουσα θέση στην καριέρα του και στην καρδιά του. Ωστόσο, μη λαμβάνοντας επαρκή απάντηση, τις τελευταίες εβδομάδες ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

Πλέον ο παίκτης και οι δικηγόροι του, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη περίοδο που μεταδόθηκε το διαφημιστικό σποτ (46 μήνες) και τις τρέχουσες αμοιβές που εισπράττει ο Βραζιλιάνος για κάποιες χορηγίες, είναι έτοιμοι να ζητήσουν αποζημίωση 11,8 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από τη Λάρισα, όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό τη στιγμή που συμβαίνουν.