Βαθμολογία

Εικόνες μεγάλης καταστροφής στην Αμυγδαλή Αγιάς! (PICS)

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι ημέρες που βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Αμυγδαλή Αγιάς μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που άφησαν ανάγλυφο το αποτυπώματά τους και στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το athleticlarissa και η Βάσω Γκατζούλη σας παραθέτει χαρακτηριστικές εικόνες αλλά και όλο το ρεπορτάζ καθώς βρέθηκε στην περιοχή και μίλησε με ανθρώπους του χωριού.

Το ευτυχές γεγονός είναι πως δεν πλημμύρησε το χωριό όσον αφορά τα σπίτια, όμως η απόλυτη καταστροφή έγινε στις καλλιέργειες όπου είναι και η κύρια ασχολία των ανθρώπων του χωριού. Μέχρι στιγμής έγιναν κάποιες δηλώσεις στην Περιφέρεια μέσω των Δήμων χωρίς όμως να γίνει έλεγχος όσον αφορά την φετινή παραγωγή, όπου υπήρξαν και απώλειες εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα χωράφια που είναι κάτω από το νερό. Η καλλιέργεια του βαμβακιού ήταν εκείνη που καταστράφηκε ολοσχερώς και σε δεύτερη μοίρα το καλαμπόκι και το τριφύλλι. Αξίζει να αναφέρουμε πως έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά Καλαμάκι και Αχίλλειο, δεν υπάρχει δρόμος είναι κάτω από το νερό και δεν θα αποκατασταθεί άμεσα.