Βαθμολογία

Κόκκαλης: «Να διαψευσθεί τώρα ο εκβιασμός»

Να διαψεύσει άμεσα η κυβέρνηση τα όσα διέρρευσαν από τις χθεσινές συσκέψεις στη Λάρισα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να ειπώθηκε πως αν αλλάξει ο περιφερειάρχης στις εκλογές θα καθυστερήσει η πορεία των αποζημιώσεων, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μιλώντας χθες αργά το μεσημέρι στον ASTRA και στη δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή, ο κ. Κόκκαλης πρώτος δημόσια καυτηρίασε αυτές τις συμπεριφορές που μεταφέρθηκαν από ανθρώπους που συμμετείχαν στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Έφθασαν πληροφορίες όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους παράγοντες και στους πολίτες της Θεσσαλίας ότι γίνεται ένα περίεργο αλισβερίσι, ένας εκβιασμός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από άλλους κυβερνητικούς για τις εκλογές στην Περιφέρεια. Ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καθυστερήσει τις αποζημιώσεις. Μου το ανέφεραν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι. Ναι μεν ειπώθηκε η κουβέντα ότι ο καθένας μπορεί να ψήφισε ό,τι θέλει, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή στην περιφέρεια θα σημάνει καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αυτό επειδή μου μεταφέρθηκε από πάρα πολλούς, περιμένω να διαψευσθεί. Είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν πρέπει να συνδυάζεται η πορεία των αποζημιώσεων με το ποιος θα βγει Περιφερειάρχης».