Βαθμολογία

Σπουδαίο τρίποντο με Κοσσονού στο φινάλε!

Με γκολ του Κοσσονού στο 87ο λεπτό η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του ΠΟΤ Ηρακλή σε αναμέτρηση της 3ης Αγωνιστικής του Α' Ομίλου της Superleague 2, που διεξήχθη στο "AEL FC Arena". 

Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που έβγαλε πάθος και ενέργεια, με τον έμπειρο τεχνικό να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της ΑΕΛ. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

To ματς: 

Δυναμικό και ορεξάτο ξεκίνημα από την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να δείξουν πράγματα στον καινούργιο τους προπονητή. Στα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ κέρδισε ορισμένες στημένες μπάλες με την άμυνα των φιλοξενουμένων να ανταποκρίνεται. Η πρώτη στιγμή για την ΑΕΛ ήρθε στο 15ο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Πεντρόσο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Στο 22' ο Πλέγας δοκίμασε να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή με τον μέσο της ΑΕΛ να μην έχει την κατάλληλη ισορροπία στο σώμα του και τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων να μπλοκάρει εύκολα. Στο 31ο λεπτό ο Αντράντα βρήκε τον Όγκμποε με τον επιθετικό της ΑΕΛ να νικάει τον Βελλίδη από κοντινή απόσταση, ωστόσο ο δεύτερος επόπτης Δέλλιος θεώρησε πως ο σκόρερ βρισκόταν σε αντικανονική θέση. 

Οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Στο 35' ο Όγκμποε κατέβασε και έστρωσε όμορφα για τον Μαυριά που έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Στο 45ο λεπτό η ΑΕΛ κατέγραψε την καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος όταν ο Καλουτσικίδης συνεργάστηκε με τον Πλέγα, με τον δεύτερο να γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι για τον Πεντρόσο ο οποίος θέλησε να την στείλει στα δίχτυα με τον Βελλίδη να απομακρύνει σωτήρια με τα πόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στην λευκή ισοπαλία. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μια ανάσα από το να προηγηθούν και να παγώσουν το "AEL FC Arena". Συγκεκριμένα, ο Κουντουριώτης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Δοιρανλή να κάνει την κοντινή προβολή και τον Σουλούκο με μεγάλη επέμβαση να κρατάει στο "μηδέν" την ομάδα του. Στο 53' ο Βιτλής έκανε την σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο οι "βυσσινί" δεν πατούσαν καλά και έψαχναν τον τρόπο να γίνουν εκ νέου το "αφεντικό" στην αναμέτρηση. Αυτό συνέβη σταδιακά με τον χρόνο να περνάει και τον κόσμο της ΑΕΛ να μπαίνει περισσότερο στην "εξίσωση". Στο 57' ο Ηλιάδης δοκίμασε το πόδι του από μακριά με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη. 

Με τον χρονο να κυλάει η αναμέτρηση άνοιξε και ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε. Ο Παύλος Δερμιτζάκης άρχισε σταδιακά να "ανακατεύει την τράπουλα"  προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στην νίκη. Στο 67' ο Μαυριάς έκανε ωραίο ελιγμό και κινήθηκε προς τον άξονα με τον Βελλίδη σωστά τοποθετημένο να μπλοκάρει. Στο 76ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι - πέναλτι του Βιτλή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να έχει αντίθετη άποψη παρά τις έντονες φωνές όλου του σταδίου. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη βρήκε το τέρμα της νίκης που δικαιούνταν στο 87ο λεπτό όταν έπειτα από όμορφη ομαδική ενέργεια η μπάλα έφτασε στον Κοσσονού που με συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνιά του ανύμπορου να αντιδράσει Βελλίδη γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν ένα πολύτιμο τρίποντο μαζί τον κόσμο τους στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον "βυσσινί" πάγκο. 

Διαιτητής: 

Ανδριανός (Αχαϊας)

Βοηθοί: 

Οικονόμου (Αχαϊας) - Δέλλιος (Πέλλας)

Tέταρτος: 

Γιουμαντζίδης (Πέλλας)

Οι συνθέσεις: 

AEΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79' Μπρου), Μαϊδανός (66' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (66' Κοσσονού), Αντράντα, Όγκμποε, Πεντρόσο (79' Παπαγεωργίου Θ.), Μαυριάς (91' Γιανναράκης).

ΠΟΤ Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βιτλής, Κρουσιέλ, Γκμπεγκνόν, Χειριτράντας, Δοιρανλής, Λύγκας (79' Γκάγιτς), Σίλβα, Εμπό (46 Τόρρες), Κουντουριώτης (79' Τσουμάνης), Κούστα (58' Στόισεβιτς).