Βαθμολογία

«Η ομάδα αυτή από τώρα είναι η ψυχή μου»

Φώτο: Κώστας Τσομάκος

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας(9/10) στο Επιμελητήριο της Λάρισας ο νέος τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Παύλος Δερμιτζάκης. Μαζί του στο πάνελ βρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Νταβέλης Α' Αντιποέδρος, ο υπεύθυνος του τμήματος μάρκετιγκ κ. Απόστολος Νταϊλιάνης, με την κυρία Δήμητρα Βασιλάκου που αποτελεί μέλος του ΔΣ να συντονίζει την παρουσίαση.

 
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Α' Αντιρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ιωάννης Νταβέλης που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο τεχνικό της ομάδας, κάνοντας αναφορά για έναν καταξιωμένο προπονητή - πολυτέλεια εμφανιζόμενος αρκετά χαρούμενος και συγκινημένος για την πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη. 
 
Αναλυτικά η δήλωση του Α' Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ιωάννη Νταβέλη: 
 
 «Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά το νέο μας προπονητή. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένος γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης είναι από τους πλέον καταξιωμένους τεχνικούς στη χώρα, αλλά και η συνεργασία μας με το νέο τεχνικό είναι μία «πολυτέλεια». Έχουμε συζητήσει εκτεταμένα με το νέο κόουτς που θα μεταφέρει την πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ κάνει την υπέρβαση. Να τον ευχαριστήσω που δέχθηκε να έρθει αυτή τη στιγμή με το όνειρό μας να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει και να παραμείνει στη συνέχεια και στη Super League με σκοπό να μην γίνει «ασανσέρ». Παύλο σε καλωσορίζουμε».  
 
Ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνεργασία ευχαριστώντας την οικογένεια Νταβέλη. Παράλληλα, ανέφερε πως στόχος είναι η ομάδα να δουλέψει και να πετύχει τους στόχους της όσο νωρίτερα γίνεται, δηλώνοντας πως θα κάνει κατάθεση ψυχής προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Αναλυτικά η δήλωση του νέου προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Παύλου Δερμιτζάκη: 
 
«Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μου με την ομάδα της ΑΕΛ. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Νταβέλη. Η ΑΕΛ είναι τεράστιο σωματείο, την γνωρίζω από μικρό παιδί. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει τίτλο, κύπελλα, ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μία ομάδα με μεγάλο παρελθόν και με ένα παρόν που όλος ο οργανισμός προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Σωματεία σαν την ΑΕΛ πρέπει να βρίσκονται εκεί που αξίζουν. Αντικαθιστώ έναν πολύ καλό προπονητή τον κ. Γκουτσίδη. Σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο, ιδιαίτερο, είναι ένα πρωτάθλημα με καλές σχετικά ομάδες, καλούς προπονητές. Άρα υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων όπως και η ομάδα μου που έχουν τον ίδιο στόχο. Όλοι στον οργανισμό της ΑΕΛ στόχος μας είναι μέσα από τη δουλειά μας να προσπαθήσουμε να έχουμε εξέλιξη, όπως αρμόζει στην ΑΕΛ και να πετύχουμε τους στόχους μας όσο γρηγορότερα γίνεται. 
 
Οι οργανισμοί αυτοί αποτελούνται από μία αλυσίδα με κρίκους. Ο κόσμος είναι σημαντικός, είναι ιδιαίτερος, είναι ο πιο βασικός παίκτης αυτής της ομάδας και τον θέλουμε πάντα δίπλα μας. Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω ότι από προχθές που υπέγραψα συμβόλαιο με την ΑΕΛ, η ψυχή μου και η σκέψη είναι να τα δώσω όλα γι’ αυτή την ομάδα. Η ομάδα αυτή από τώρα είναι η ψυχή μου και οι παίκτες είναι οι καλύτεροι σε αυτή την κατηγορία».
 
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κύριος Δερμιτζάκης σε ερώτηση που του έγινε οι συνεργάτες του θα είναι οι εξής: 
 
Ο Παντελής Μπούσιας ως βοηθός του, γυμναστής ανέλαβε ο Αντώνης Τσικάκης, ενώ παραμένουν οι Γιάννης Παπαϊωάννου (γυμναστής αποκατάστασης) και ο Παναγιώτης Νάσης.
 
Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρχαν από μερίδα του κόσμου, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε: «Στην αντίδραση μίας μερίδας των οργανωμένων θα πως μόνο πως εύχομαι να είναι καλά και να είναι δίπλα στην ομάδα». 
 
Ενώ ο κ. Νταβέλης από την πλευρά του στην ίδια ερώτηση τόνισε:  «Εμείς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως διοίκηση, πριν 15 μήνες περίπου αντιμετωπίσαμε τους οργανωμένους οπαδούς με μεγάλο ενδιαφέρον και δείξαμε με τις ενέργειές μας πως είμαστε δίπλα τους σε λογικές απαιτήσεις. Όταν η ομάδα όμως πελαγοδρομεί και καλείτε να πάρει μία ιστορική απόφαση, την παίρνει η ηγεσία. Και την δεκαετία του 80’ ποδοσφαιριστές μετακινήθηκαν από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και το αντίθετο. Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε στην παρούσα φάση αυτή την απόφαση, όταν ο νέος μας προπονητής ανέβασε δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια, να συζητάμε γι’ αυτό. Πιστεύω θα επικρατήσει η λογική». 
 
Σε ερώτηση για τον αντικαταστάτη του Θωμά Κυπαρίσση, ο κ. Νταβέλης ανέφερε πως χρέη γενικού αρχηγού αναλαμβάνει προσωρινά ο κ. Τάσος Χριστακόπουλος και θα βρεθεί ο νέος στην πορεία. Επίσης τονίστηκε πως η συνεργασία με τον κ. Κυπαρίσση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ίσως στο μέλλον οι δρόμοι των δύο πλευρών ξανά σμίξουν».
 
Σε ερώτηση προς τον κ. Δερμιτζάκη για τους ανταγωνιστές της κατηγορίας ανέφερε: «Θα δώσουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Το καλύτερο για έναν προπονητή είναι να ξεκινάει στην έναρξη της χρονιάς, να έχει τον έλεγχο και για το κομμάτι των μεταγραφών. Αυτό εγώ δεν το έχω κάνει, είναι ένα πρόβλημα από τη μία, από την άλλη αυτή τη στιγμή μου δόθηκε η δυνατότητα και εφόσον τώρα πήρα την απόφαση θα δώσω τη μάχη μου και να είστε σίγουροι θα δώσω τη «μάχη» μου».
 
Τέλος σε ερώτηση για πιθανή μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο τόνισε: «Αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι πως αυτά τα παιδιά θα γίνουν ακόμη καλύτεροι και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε για τις νίκες και το στόχο που έχουμε».