Βαθμολογία

Δήμος Λαρισαίων: Η φιλοζωία είναι στάση ζωής

Δήμος Λαρισαίων

Παγκόσμια ημέρα των ζώων: Η φιλοζωία είναι στάση ζωής. Η προστασία των ζώων, όμως, για τη δημοτική αρχή είναι προτεραιότητα, είναι μια προσπάθεια συνεχής, μία μάχη καθημερινή.

Από το 2014 έως σήμερα συνεργαζόμαστε με κτηνιάτρους και εθελοντικές φιλοζωικές ομάδες για θέματα που αφορούν στειρώσεις και εμβολιασμούς, υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν το σεβασμό στη φύση, δημιουργούμε το πλαίσιο για να απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας την καθημερινότητά τους με τα κατοικίδιά τους, γι’ αυτό και προχωρούμε στη δημιουργία του πρώτου Πάρκου Ζώων Συντροφιάς.

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε συνολική ανακαίνιση/αναβάθμιση των χώρων φιλοξενίας και νοσηλείας του Δημοτικού Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων, κατασκευάσαμε απομονωτήριο ασθενών ζώων και εγκαταστήσαμε σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στις υφιστάμενες πτέρυγες.

Οι παρεμβάσεις μας αυτές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο καθώς τις ημέρες της κρίσης με την θεομηνία υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε ζώα συντροφιάς από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έχουμε χρέος όχι απλά να αναστρέψουμε τις νοοτροπίες του παρελθόντος αλλά να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι το κάνουμε.