Βαθμολογία

Ευγενική Υπενθύμιση από την ΕΠΣΛ

Κατόπιν αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί για τον τρόπο διεξαγωγής των φιλικών αναμετρήσεων, η ΕΠΣΝ Λάρισας επανέρχεται στο θέμα διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή αθλητών σε αγώνα ή προπόνηση χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας.

Η συγκεκριμένη απόφαση που ισχύει από το 2019 δεν είναι απόφαση ούτε της διοίκησης της ΕΠΣΝΛ ούτε της ΕΠΟ, αλλά Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Καλούνται τα σωματεία να συμμορφωθούν με το νόμο και να μην διεξάγουν αναμετρήσεις άνευ καρτών υγείας, ρισκάροντας με τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, όσα σωματεία αιτούνται από την ΕΔ/ΕΠΣΝΛ διαιτητική ομάδα για τη διεξαγωγή φιλικού θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι και η αντίπαλος ομάδα έχει ενεργές κάρτες υγείας.  Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν διεξαχθεί με υπαιτιότητα τους η αναμέτρηση, θα καταβάλλουν κανονικά τα οδοιπορικά και τη μισή αποζημίωση στους διαιτητές.

Πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό από όλους ότι η κάρτα υγείας δεν αποτελεί μια απλή προϋπόθεση για την εύρυθμη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ έγγραφο που πρέπει να έχουν οι αθλητές.