Βαθμολογία

Αναβλήθηκε το Εορδαϊκός-Βατανιακός

Η ανακοίνωση του Εορδαϊκού αναφέρει για το θέμα:

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε στους φίλους του Συλλόγου και τους φίλαθλους του Ν. Κοζάνης τα όσα δυσάρεστα βιώσαμε τις τελευταίες 24 ώρες με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κοζάνης του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού.

Για να διεξαχθεί ένας αγώνας (ανεξαρτήτου αθλήματος, ερασιτεχνικός είτε επαγγελματικός αθλητισμός) θα πρέπει να υπάρχει Άδεια Διεξαγωγής Αγώνα όπως ρητά ορίζει η νομοθεσία Ν 2725/1999.

Ως Σύλλογος οφείλαμε να παραδώσουμε τα δικαιολογητικά στην ως άνω υπηρεσία για να εκδοθεί η άδεια διεξαγωγής αγώνα, κάτι για το οποίο ενημερωθήκαμε την Τετάρτη 13/09/2023 και κατατέθηκαν την Πέμπτη 14/09/2023. Ζητήθηκαν επιπλέον δικαιολογητικά τα οποία και αποστείλαμε μέσω email την Πέμπτη το απόγευμα στις 14/09/2023 με πρόθεση να πάμε την Παρασκευή 15/09/2023 να παραλάβουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνα για τη σαιζόν 2023-24 όπως γινόταν έως εχθές.

Την Παρασκευή 15/09/2023 το πρωί (10:00) ενημερωνόμαστε από τους υπαλλήλους της περιφέρειας ότι δεν μπορεί να μας δοθεί η εν λόγω άδεια γιατί η αστυνομία δε το επιτρέπει. Επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Κοζάνης να ενημερωθούμε τους λόγους για τους οποίους η αστυνομία δεν το επιτρέπει. Ο Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι ουδέποτε επικοινώνησε με την περιφέρεια για το θέμα του ΦΣ Εορδαϊκού και την άδεια διεξαγωγής αγώνα του Συλλόγου (???).

Λογικό μετά την όχληση την οποία είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής να επικοινωνήσει με την υπηρεσία της περιφέρειας και να ενημερώσει τους υπαλλήλους της περιφέρειας (?) τι άλλο θα έπρεπε να έχει προσκομίσει ο Σύλλογος για την έκδοση της άδειας διεξαγωγής του αγώνα. Αντίστοιχα ενημέρωσε και το Σύλλογο για να το πράξει το συντομότερο.

Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν στις 12:00 της Παρασκευής 15/09/2023. Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μας η υπάλληλος της περιφέρειας για να μας ενημερώσει ότι δεν είχαμε πλήρη το φάκελο (???) και δε μπορεί να μας δώσει την άδεια γιατί δεν είχαμε όλα τα δικαιολογητικά (???).

Αναφέρουμε ότι αυτό που ζητούσε ως επιπλέον δικαιολογητικό ήταν μια υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού του δήμου ή βεβαίωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ότι το Αιμίλιος Θεοφανίδης Δημοτικό Γήπεδο Πτολεμαϊδας, πληροί τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Β2. Παρακάτω αναφέρουμε το απόσπασμα της νομοθεσίας:

 Παράγραφος 56Β Ν.2725/1999: Για τις ομάδες Β1, Β2, Δ και Ε1: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού ή βεβαίωσης της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις αδειοδότησής της, χορηγείται η άδεια λειτουργίας με απόφαση Δημάρχου.

 Κάτι το οποίο αναφέρεται στο Σύλλογο για πρώτη φορά στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 15/09/2023. Υπενθυμίζουμε ότι ενημερωθήκαμε για τα δικαιολογητικά την Τετάρτη 13/09/2023.

Προκειμένου να ξεπεραστεί προσωρινά το πρόβλημα και να γίνει ο αυριανός αγώνας της ομάδας μας, αιτηθήκαμε να δοθεί προσωρινή άδεια για τον αγώνα της Κυριακής και από Δευτέρα να ενημερωθεί ο Δήμος Εορδαίας ώστε να υπάρξει χρόνος να κατατεθεί η βεβαίωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και να εκδοθεί η άδεια διεξαγωγής αγώνων για όλη τη σαιζόν.

Προφορικά συμφωνήθηκε ότι για να μας δώσουν την άδεια για τον αγώνα της Κυριακής θα πρέπει ο Δήμαρχος Εορδαίας να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση της περιφέρειας και να στείλει την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ο νόμος για τον Δήμαρχο, κάτι το οποίο έγινε άμεσα από τον Δήμαρχο Εορδαίας.

Ενώ όλοι μας είμασταν σίγουροι ότι ο αυριανός αγώνας θα διεξάγονταν κανονικά, την 15/09/2023, στις 16:33 το απόγευμα ο Σύλλογος έλαβε επιστολή Μη Χορήγησης Άδειας Αγώνων ΦΣ Εορδαϊκός κάτι το οποίο έπεσε στην αντίληψη του Προέδρου του Συλλόγου στις 20:00 της ίδιας ημέρας κατόπιν επικοινωνίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης.

Έπειτα οι επαφές του Δημάρχου, του Προέδρου του Συλλόγου με τους Αντι-περιφερειάρχες του Ν. Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη τον οποίο ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσει, δεν τελεσφόρησαν, αντιληφθήκαμε το μεσημέρι του Σαββάτου 16/09/2023 ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι στην εν λόγω απόφαση επομένως έπρεπε να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου ζητώντας την αναβολή του αυριανού αγώνα.

Τι θα σήμαινε αυτό για το σύλλογο? Αν γίνονταν ο αγώνας χωρίς άδεια διεξαγωγής του αγώνα της περιφέρειας και υπήρχε ένσταση από τον φιλοξενούμενο, ο Σύλλογος θα έχανε το παιχνίδι στα χαρτιά (0-3 υπέρ φιλοξενούμενου), θα είχε ποινή -3 βαθμούς από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και πρόστιμο έως 2000Ευρώ.

Αν υπήρχε αναβολή με υπαιτιότητα της ομάδας, χωρίς συναίνεση της φιλοξενούμενης ομάδας, θα έχανε ο σύλλογος μας το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3.

Για αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τα άμεσα αντανακλαστικά τους προέδρους της ΕΠΣ Κοζάνης, κ. Αποστόλου, του κ. Δανιήλ, πρόεδρου οργανωτικής επιτροπής Γ’ Εθνικής, του κ. Αποστολίδη υπεύθυνου Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ, του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας κ. Τόκα και του Σύλλογου του Βατανιακού και του Διοικητικού τους Συμβουλίου για την σύμφωνη γνώμη τους να αναβληθεί ο εν λόγω αγώνας λόγω του προβλήματος το οποίο προέκυψε. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Πλακεντά, δήμαρχο Εορδαίας για το ενδιαφέρον που έδειξε να ξεπεραστεί το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή παρόλο που δε τα κατάφερε.

Οφείλουμε ως σύλλογος να καταγγείλουμε δημόσια τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κοζάνης του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού γιατί λειτούργησαν ΑΝΗΘΙΚΑ ως προς τα λόγια και πράξεις το τελευταίο 24ωρο. Δεν είναι δική μας δουλειά να τους μάθουμε τη νομοθεσία, έπρεπε να τη γνωρίζουν. Έπρεπε να μας ενημερώσουν στις 13/09/2023 το σύνολο των δικαιολογητικών για να έχει αποφευχθεί ο τραγέλαφος.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη συμπεριφορά των πολιτικών τους προϊσταμένων (Περιφεριάρχη και Αντιπεριφεριάρχες), διότι δε παρενέβησαν σε κανένα σημείο για να δώσουν λύση στο πρόβλημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο σύνολο του για το Σαββατοκύριακο 16-17/09/2023. Γιατί σήμερα και αύριο όλα τα παιχνίδια που διεξάγονται είναι παράνομα επειδή δε υπάρχει άδεια διεξαγωγής αγώνων. Από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα εχθές, δε θα έπρεπε να ενδιαφερθεί να ενημερώσει τους δήμους για τα χαρτιά που πρέπει να προσκομίσουν ώστε να προετοιμαστούν και οι σύλλογοι, και οι ομοσπονδίες και να είναι σύννομοι?

Αισθάνονται ότι ανακοινώνοντας ότι υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι του Ν. Κοζάνης δε τους αφορά? Τότε λανθασμένα αντιλαμβάνονται την άσκηση διοίκησης εκεί στην περιφέρεια γιατί η δουλειά τους είναι να ενημερώνει, να βοηθάει και να κατευθύνει βάζοντας πλάτη στους ΟΤΑ και όχι να τους κουνάει το δάκτυλο. 

(Σημείωση: Το παιχνίδι της Κοζάνης δε σχετίζεται με αυτή την απόφαση, αφορά άλλη κατηγορία γηπέδου με άλλες υποχρεώσεις και ευθύνες για την έγκριση άδειας).

Δεν είμαστε υπέρμαχοι της παρανομίας, κάθε άλλο, είμαστε υπέρ της νομιμότητας αλλά κύριοι και κυρίες της περιφέρειας, το ότι οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για τις άδειες λειτουργίας των εγκαταστάσεων δε σημαίνει ότι δικαιολογεί άγνοια των νόμων από μέρους σας. Είστε εκεί για να δίνεται λύσεις αλλιώς….σπίτια σας!

Αποδεικνύετε μέχρι  σήμερα ότι υπογράφατε παράνομα άδειες διεξαγωγής αγώνων χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά γιατί είχατε πλήρη άγνοια των νόμων, που ως υπάλληλοι του κράτους οφείλατε να γνωρίζατε. Δεν είσαστε άμοιροι ευθυνών!

Υπάρχουν οι αποφάσεις αδειών διεξαγωγής αγώνων περασμένων σαιζόν που έχετε εκδώσει χωρίς να έχετε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και τα θυμηθήκατε ξαφνικά σήμερα.

Αύριο στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία είχαμε γιορτή, είχαμε εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα μέρα δότη μυελού των οστών λόγω της παγκόσμιας ημέρας. Ήταν το πρώτο παιχνίδι σε Εθνική κατηγορία μετά από 7 χρόνια. Με τις ενέργειες σας μας το στερήσατε. Θα το θυμόμαστε! Δε θα σας ξεχάσουμε!

Αντιλαμβάνεστε, ότι θα εξετάσουμε όλα τα νομικά περιθώρια αποζημίωσης του Συλλόγου για τις ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας απέναντι στο Σύλλογο μας, όπως και όλα τα έγγραφα τα οποία έχουμε στην κατοχή μας σχετικά με τις εκδώσεις και μη άδειων διεξαγωγής αγώνων, ποιες είναι σύννομές και ποιες όχι. Ποιοι είναι υπεύθυνοι και ποιοι όχι.

Δαπανάμε τα χρήματα μας, το χρόνο μας, στερούμε χρόνο από τις οικογένειες μας και τους οικείους μας, απαιτούμε λοιπόν σεβασμό από όσους κάθονται στις καρέκλες τους και οφείλουν να υπηρετούν τους πολίτες πόσω δε Συλλόγους αντί να τους προσβάλλουν με τις αναίτιες αποφάσεις τους.

Αν δε μπορείτε πηγαίνετε σπίτια σας!!!

Με τον Εορδαϊκό δε παίζει κανείς, αλαζονικές συμπεριφορές εις βάρος του Εορδαϊκού δεν είναι αποδεκτές.

Είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε ανακοίνωση σε τέτοιο ύφος και ελπίζουμε να είναι η τελευταία.

Ελπίζουμε να μην επανέλθουμε.

Με Τιμή

ΔΣ Φ.Σ. Εορδαϊκός