Βαθμολογία

Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Σάντος

Η Πολωνία χώρισε τους δρόμους της με τον πρώην ομοσπονδιακός προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, μετά την ήττα (0-2) στην Αλβανία, η οποία την έβαλε σε δύσκολη θέση ως προς την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/9) η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PZPN).

Ο Σάντος, ο οποίος κατάκτησε το Euro 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας, ήταν επικεφαλής από τον Ιανουάριο του 2023, διαδεχόμενος τον Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς ο οποίος απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό της Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όταν έχασε στη φάση των «16» από τη Γαλλία.

Μετά την ήττα στα Τίρανα την Κυριακή, ο Σάντος είχε δηλώσει ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. «Η επιλογή ενός νέου προπονητή αποτελεί πλέον προτεραιότητα για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, οπότε σύντομα θα ανακοινώσουμε πότε θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή», δήλωσε ο πρόεδρος της PZPN, Τσέζαρι Κουλέσα.

Η Πολωνία είναι τέταρτη στον 5ο όμιλο με έξι βαθμούς σε πέντε αγώνες. Τον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στα Νησιά Φερόε και θα ακολουθήσει ο εντός έδρας αγώνας με τη Μολδαβία.

ΠΗΓΗ