Βαθμολογία

Let’s play for the environment!

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των φιλάθλων αλλά και την τόνωση του αισθήματος ευθύνης για περιβαλλοντική συνείδησή, παραθέτει για τους επερχόμενους αγώνες της Εθνικής Oμάδας μια σειρά προτάσεων προς τους φιλάθλους, οι οποίοι θα παραβρεθούν στους αγώνες.

· Μην εκτυπώνεις το Εισιτήριο σου!
Δεν χρειάζεται να εκτυπώσεις το εισιτήριο του αγώνα και μπορείς να εισέλθεις στο γήπεδο με την απλή επίδειξη τους και το σκανάρισμα του QR code που φέρει.

· Ανακύκλωσε!
Κράτησε όποια απορρίμματα ανακυκλώνονται για να τα πετάξεις σε ειδικούς κάδους έξω από το γήπεδο.

· Χρησιμοποίησε οικολογικούς τρόπους μετάβασης στο γήπεδο.
Μετακινήσου με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα ή πεζός/ή. Με τον τρόπο αυτό, συμβάλουμε τόσο στη μείωση του CO2 στην ατμόσφαιρα όσο και γενικότερα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επιπλέον, προχωράμε και σε μια σειρά νέων δράσεων (αλλά και συνεχίζουμε κάποιες), μέσω των οποίων στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους φιλάθλους, αλλά και να συνεισφέρουμε ολοένα και περισσότερο σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και βιωσιμότητας.

· Σειρά 11 Videos
Σε συνεργασία με την UEFA, προχωράει στη δημιουργία μιας σειράς 11 videos η οποία θα αναλύει ζητήματα σχετικά με τη Βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για περισσότερες πληροφορίες.

· Μηδενική σπατάλη τροφίμων.
Στηρίζουμε το όραμα του «Μπορούμε», το οποίο είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη. Δεν αφήνουμε καμία μερίδα φαγητού να πάει χαμένη καθώς τα τρόφιμα που δεν διατίθενται μετά από έναν αγώνα, προσφέρονται σε διάφορα ιδρύματα. Η διαδικασία γίνεται πάντα τηρουμένων όλων των κανόνων υγιεινής.

· Μέτρηση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία.
Σε συνεργασία με την UEFA, προχωρήσαμε στις 16/6/2023 και συγκεκριμένα στον αγώνα με την Ιρλανδία, σε έρευνα για τη Μέτρηση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος του εν λόγω αγώνα. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε από το επίσημο match programme του αγώνα με το Γιβραλτάρ, ενώ ολόκληρη η μέτρηση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον ενέργειες και δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη στήριξη του περιβάλλοντος που πλήττεται διαρκώς από διάφορους παράγοντες ή και φυσικά φαινόμενα.

">http://